Fleksibel flatbed for stive og fleksible medier

PUBLISERT: 19 november 2020
OPPDATERT: 19 november
Ricoh Pro TF6251 – for både rullemedier og ark/plater. Foto: Ricoh

Ricoh fortsetter å bygge ut sitt utvalg av storformatskrivere. Den siste, flatbed-printeren Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har et trykkbord på 2,5 x 1,2 meter, er utstyrt med produsentens egenutviklede blekkhoder og kan skrive ut på både fleksible og stive medier.

I følge produsenten er det nye utskriftssystemet tilpasset for å trykke på en rekke bruksområder på både stive og fleksible materialer. Dette gjelder alt fra reklamemateriell, skilt, grafiske og industrielle trykk til interiørdesignprodukter.

116 kvadratmeter i timen
I utkastmodus med fire farger oppnår UV-skriveren med tolv skrivehoder utskriftshastigheter på opptil 116 kvadratmeter i timen. Rullematerialene skrives ut i opptil 67 kvadratmeter i timen i samme utskriftsmodus.

To typer blekk
To typer blekk er tilgjengelig for Ricoh Pro TF6251. Dette er Ricoh DG130 UV-blekk for sterk vedheft på forskjellige underlag og Ricoh GP120 UV-grafikkfarger for rullematerialer. Begge blekkene er Greenguard-sertifiserte.

Stive ark av materiale kan maksimalt være elleve centimeter tykke. Utskriftssystemet registrerer tykkelsen på materialet automatisk.

Arbeidsflytprogram for kontroll
Tilhørende programvare og arbeidsflytløsning Colorgate Productionserver Select brukes til blant annet utskriftskontroll og ordre- og fargehåndtering.

Den nye flatbed-skriveren, Ricoh Pro TF6251, forventes å være tilgjengelig i Europa fra januar 2021.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324