Fleksibel flatbed for stive og fleksible medier

Ricoh Pro TF6251 – for både rullemedier og ark/plater. Foto: Ricoh

Ricoh fortsetter å bygge ut sitt utvalg av storformatskrivere. Den siste, flatbed-printeren Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har et trykkbord på 2,5 x 1,2 meter, er utstyrt med produsentens egenutviklede blekkhoder og kan skrive ut på både fleksible og stive medier.

I følge produsenten er det nye utskriftssystemet tilpasset for å trykke på en rekke bruksområder på både stive og fleksible materialer. Dette gjelder alt fra reklamemateriell, skilt, grafiske og industrielle trykk til interiørdesignprodukter.

116 kvadratmeter i timen
I utkastmodus med fire farger oppnår UV-skriveren med tolv skrivehoder utskriftshastigheter på opptil 116 kvadratmeter i timen. Rullematerialene skrives ut i opptil 67 kvadratmeter i timen i samme utskriftsmodus.

To typer blekk
To typer blekk er tilgjengelig for Ricoh Pro TF6251. Dette er Ricoh DG130 UV-blekk for sterk vedheft på forskjellige underlag og Ricoh GP120 UV-grafikkfarger for rullematerialer. Begge blekkene er Greenguard-sertifiserte.

Stive ark av materiale kan maksimalt være elleve centimeter tykke. Utskriftssystemet registrerer tykkelsen på materialet automatisk.

Arbeidsflytprogram for kontroll
Tilhørende programvare og arbeidsflytløsning Colorgate Productionserver Select brukes til blant annet utskriftskontroll og ordre- og fargehåndtering.

Den nye flatbed-skriveren, Ricoh Pro TF6251, forventes å være tilgjengelig i Europa fra januar 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: