Fleksibel flatbed for stive og fleksible medier

PUBLISERT: 19 november 2020
OPPDATERT: 19 november
Ricoh Pro TF6251 – for både rullemedier og ark/plater. Foto: Ricoh

Ricoh fortsetter å bygge ut sitt utvalg av storformatskrivere. Den siste, flatbed-printeren Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har et trykkbord på 2,5 x 1,2 meter, er utstyrt med produsentens egenutviklede blekkhoder og kan skrive ut på både fleksible og stive medier.

I følge produsenten er det nye utskriftssystemet tilpasset for å trykke på en rekke bruksområder på både stive og fleksible materialer. Dette gjelder alt fra reklamemateriell, skilt, grafiske og industrielle trykk til interiørdesignprodukter.

116 kvadratmeter i timen
I utkastmodus med fire farger oppnår UV-skriveren med tolv skrivehoder utskriftshastigheter på opptil 116 kvadratmeter i timen. Rullematerialene skrives ut i opptil 67 kvadratmeter i timen i samme utskriftsmodus.

To typer blekk
To typer blekk er tilgjengelig for Ricoh Pro TF6251. Dette er Ricoh DG130 UV-blekk for sterk vedheft på forskjellige underlag og Ricoh GP120 UV-grafikkfarger for rullematerialer. Begge blekkene er Greenguard-sertifiserte.

Stive ark av materiale kan maksimalt være elleve centimeter tykke. Utskriftssystemet registrerer tykkelsen på materialet automatisk.

Arbeidsflytprogram for kontroll
Tilhørende programvare og arbeidsflytløsning Colorgate Productionserver Select brukes til blant annet utskriftskontroll og ordre- og fargehåndtering.

Den nye flatbed-skriveren, Ricoh Pro TF6251, forventes å være tilgjengelig i Europa fra januar 2021.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik