Konica Minolta presenterer AccurioPress C4080

PUBLISERT: 3 desember 2020
OPPDATERT: 3 desember
Konica Minoltas AccurioPress C4080-serie er utformet for små og mellomstore produksjonsvolum og består av tre modeller: AccurioPress C4080 (bildet), C4070 og C4065, som alle kan konfigureres på forskjellige måter. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta utvider maskinporteføljen for små og mellomstore utskriftsvolumer. Den nye AccurioPress C4080-serien består av tre utskriftssystemer, og ifølge produsenten kombinerer serien ytelse fra tidligere maskinmodeller med en rekke nye funksjoner for høyere kvalitet, fleksibilitet og automatisering. De nye modellene tilbyr også flere alternativer for innebygd etterbehandling.

Produktsjef Ines Wennemann forklarte under Konica Minoltas virtuelle lansering at den nye maskinserien har blitt utstyrt med nesten et dusin nye funksjoner. Produktlanseringen presenterte tre utskriftssystemer – AccurioPress C4080 (81 A4 per minutt), AccurioPress C4070 (71 A4 per minutt) og AccurioPrint C4065 (66 A4 per minutt). Hovedformålet med utviklingen av disse maskinene var å øke fleksibiliteten i systemene, å forenkle arbeidsflyter og integrering og å øke automatisering og pålitelighet.

Høyere oppløsning og bedre bildebehandling
Konica Minolta har gitt sin nye AccurioPress C4080-serie samme høye oppløsning som flaggskipet AccurioPress C14000, 3600 x 2400 dpi. Denne oppløsningen kombinert med S.E.A.D. (Screen-Enhancing Active Digital Process) skal gjøre det mulig for brukeren å ta på seg krevende jobber, og være bedre i stand til å markere små tegnstørrelser og mikrotekster. De nye modellene er også utstyrt med produsentens IQ-501-enhet for automatisk sanntids farge- og registerjustering foran og bak på arket.

Ines Wennemann, produktsjef i Konica Minolta, presenterte den nye AccurioPress-serien på et digitalt lanseringsevent. Foto: Konica Minolta

Produsenten har også forbedret papirbanen gjennom maskinen. 1300 millimeter ark kan behandles i simpleks, og 864 millimeter kan skrives ut i dupleks. De nye utskriftssystemene støtter gramvekter mellom 62 og 360 gram per kvadratmeter, og kan også behandle strukturert papir. En ny mediesensor, IM-101, (valgfri enhet) estimerer papirvekt og papirtykkelse, mens en konvoluttfunksjon og støtte for strukturert papir også er inkludert i standardpakken.

300 papirprofiler og konvoluttproduksjon
Standardutstyret i den nye AccurioPress C4080-serien inkluderer omtrent 300 lagrede og nedlastbare papirprofiler. Muligheten for konvoluttproduksjon kommer også som standard. Tørkeenheten kan tilpasses tilsvarende, men da halveres hastigheten på konvoluttutskriftene. Ines Wennemann anbefaler de som fremdeles ønsker å skrive ut konvolutter med full produktivitet, å bruke konvoluttfikseringsenheten Envelope-Fusing-Unit EF-107.

Konica Minolta har også utvidet alternativene med integrert etterbehandling. I tillegg til brosjyreproduksjon er det mulighet for stiftbinding, limbinding og trådbinding. Konica Minolta legger også til TU-510 – en innebygd trimmer for kutting på fire sider. Den ble først introdusert for AccurioPress C14000, men er nå tilgjengelig for AccurioPress C4080-serien. Med firkanttrimmer og moduler for rilling og perforering er det mulig å produsere trykksaker som brosjyrer, bannere, DR-annonser og visittkort. For å opprettholde uavbrutt produksjon er det også en avlegger, LS-507.

Fire forskjellige kontrollenheter
Ifølge produsenten kan de nye AccurioPress C4080-modellene tilby opptil 700 forskjellige konfigurasjonsalternativer. De kan styres via fire forskjellige kontrollenheter: På den ene siden via Konica Minoltas IC-609 (for C4080 og C4070) og IC-607 (for C4065), men også via IC-419 Internal Fiery Image Controller eller den eksterne IC-317 Fiery Image Controller.

– Vi er veldig stolte av AccurioPress C3080-serien, men nå var det på tide med noe nytt, kommenterte Ines Wennemann under det virtuelle lanseringsarrangementet.

 

Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print i Konica Minolta.

– De nye modellene i AccurioPress C4080-serien erstatter de tidligere systemene (C3080, C3070 og C3070L) og er allerede tilgjengelige.

7.000 installasjoner av forgjengeren
Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print, bekreftet også at startmodellene fra Konica Minolta er etterspurt i markedet. Siden introduksjonen av forrige serie for mindre enn tre år siden har Konica Minolta registrert 7000 installasjoner over hele Europa.

– Vi ønsker selvfølgelig å følge opp dette med de nye systemene.

Tekst: Judith Grajewski, oversettelse: Roger Stormo

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324