Konica Minolta presenterer AccurioPress C4080

Konica Minoltas AccurioPress C4080-serie er utformet for små og mellomstore produksjonsvolum og består av tre modeller: AccurioPress C4080 (bildet), C4070 og C4065, som alle kan konfigureres på forskjellige måter. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta utvider maskinporteføljen for små og mellomstore utskriftsvolumer. Den nye AccurioPress C4080-serien består av tre utskriftssystemer, og ifølge produsenten kombinerer serien ytelse fra tidligere maskinmodeller med en rekke nye funksjoner for høyere kvalitet, fleksibilitet og automatisering. De nye modellene tilbyr også flere alternativer for innebygd etterbehandling.

Produktsjef Ines Wennemann forklarte under Konica Minoltas virtuelle lansering at den nye maskinserien har blitt utstyrt med nesten et dusin nye funksjoner. Produktlanseringen presenterte tre utskriftssystemer – AccurioPress C4080 (81 A4 per minutt), AccurioPress C4070 (71 A4 per minutt) og AccurioPrint C4065 (66 A4 per minutt). Hovedformålet med utviklingen av disse maskinene var å øke fleksibiliteten i systemene, å forenkle arbeidsflyter og integrering og å øke automatisering og pålitelighet.

Høyere oppløsning og bedre bildebehandling
Konica Minolta har gitt sin nye AccurioPress C4080-serie samme høye oppløsning som flaggskipet AccurioPress C14000, 3600 x 2400 dpi. Denne oppløsningen kombinert med S.E.A.D. (Screen-Enhancing Active Digital Process) skal gjøre det mulig for brukeren å ta på seg krevende jobber, og være bedre i stand til å markere små tegnstørrelser og mikrotekster. De nye modellene er også utstyrt med produsentens IQ-501-enhet for automatisk sanntids farge- og registerjustering foran og bak på arket.

Ines Wennemann, produktsjef i Konica Minolta, presenterte den nye AccurioPress-serien på et digitalt lanseringsevent. Foto: Konica Minolta

Produsenten har også forbedret papirbanen gjennom maskinen. 1300 millimeter ark kan behandles i simpleks, og 864 millimeter kan skrives ut i dupleks. De nye utskriftssystemene støtter gramvekter mellom 62 og 360 gram per kvadratmeter, og kan også behandle strukturert papir. En ny mediesensor, IM-101, (valgfri enhet) estimerer papirvekt og papirtykkelse, mens en konvoluttfunksjon og støtte for strukturert papir også er inkludert i standardpakken.

300 papirprofiler og konvoluttproduksjon
Standardutstyret i den nye AccurioPress C4080-serien inkluderer omtrent 300 lagrede og nedlastbare papirprofiler. Muligheten for konvoluttproduksjon kommer også som standard. Tørkeenheten kan tilpasses tilsvarende, men da halveres hastigheten på konvoluttutskriftene. Ines Wennemann anbefaler de som fremdeles ønsker å skrive ut konvolutter med full produktivitet, å bruke konvoluttfikseringsenheten Envelope-Fusing-Unit EF-107.

Konica Minolta har også utvidet alternativene med integrert etterbehandling. I tillegg til brosjyreproduksjon er det mulighet for stiftbinding, limbinding og trådbinding. Konica Minolta legger også til TU-510 – en innebygd trimmer for kutting på fire sider. Den ble først introdusert for AccurioPress C14000, men er nå tilgjengelig for AccurioPress C4080-serien. Med firkanttrimmer og moduler for rilling og perforering er det mulig å produsere trykksaker som brosjyrer, bannere, DR-annonser og visittkort. For å opprettholde uavbrutt produksjon er det også en avlegger, LS-507.

Fire forskjellige kontrollenheter
Ifølge produsenten kan de nye AccurioPress C4080-modellene tilby opptil 700 forskjellige konfigurasjonsalternativer. De kan styres via fire forskjellige kontrollenheter: På den ene siden via Konica Minoltas IC-609 (for C4080 og C4070) og IC-607 (for C4065), men også via IC-419 Internal Fiery Image Controller eller den eksterne IC-317 Fiery Image Controller.

– Vi er veldig stolte av AccurioPress C3080-serien, men nå var det på tide med noe nytt, kommenterte Ines Wennemann under det virtuelle lanseringsarrangementet.

 

Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print i Konica Minolta.

– De nye modellene i AccurioPress C4080-serien erstatter de tidligere systemene (C3080, C3070 og C3070L) og er allerede tilgjengelige.

7.000 installasjoner av forgjengeren
Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print, bekreftet også at startmodellene fra Konica Minolta er etterspurt i markedet. Siden introduksjonen av forrige serie for mindre enn tre år siden har Konica Minolta registrert 7000 installasjoner over hele Europa.

– Vi ønsker selvfølgelig å følge opp dette med de nye systemene.

Tekst: Judith Grajewski, oversettelse: Roger Stormo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: