Konica Minolta presenterer AccurioPress C4080

PUBLISERT: 3 desember 2020
OPPDATERT: 3 desember
Konica Minoltas AccurioPress C4080-serie er utformet for små og mellomstore produksjonsvolum og består av tre modeller: AccurioPress C4080 (bildet), C4070 og C4065, som alle kan konfigureres på forskjellige måter. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta utvider maskinporteføljen for små og mellomstore utskriftsvolumer. Den nye AccurioPress C4080-serien består av tre utskriftssystemer, og ifølge produsenten kombinerer serien ytelse fra tidligere maskinmodeller med en rekke nye funksjoner for høyere kvalitet, fleksibilitet og automatisering. De nye modellene tilbyr også flere alternativer for innebygd etterbehandling.

Produktsjef Ines Wennemann forklarte under Konica Minoltas virtuelle lansering at den nye maskinserien har blitt utstyrt med nesten et dusin nye funksjoner. Produktlanseringen presenterte tre utskriftssystemer – AccurioPress C4080 (81 A4 per minutt), AccurioPress C4070 (71 A4 per minutt) og AccurioPrint C4065 (66 A4 per minutt). Hovedformålet med utviklingen av disse maskinene var å øke fleksibiliteten i systemene, å forenkle arbeidsflyter og integrering og å øke automatisering og pålitelighet.

Høyere oppløsning og bedre bildebehandling
Konica Minolta har gitt sin nye AccurioPress C4080-serie samme høye oppløsning som flaggskipet AccurioPress C14000, 3600 x 2400 dpi. Denne oppløsningen kombinert med S.E.A.D. (Screen-Enhancing Active Digital Process) skal gjøre det mulig for brukeren å ta på seg krevende jobber, og være bedre i stand til å markere små tegnstørrelser og mikrotekster. De nye modellene er også utstyrt med produsentens IQ-501-enhet for automatisk sanntids farge- og registerjustering foran og bak på arket.

Ines Wennemann, produktsjef i Konica Minolta, presenterte den nye AccurioPress-serien på et digitalt lanseringsevent. Foto: Konica Minolta

Produsenten har også forbedret papirbanen gjennom maskinen. 1300 millimeter ark kan behandles i simpleks, og 864 millimeter kan skrives ut i dupleks. De nye utskriftssystemene støtter gramvekter mellom 62 og 360 gram per kvadratmeter, og kan også behandle strukturert papir. En ny mediesensor, IM-101, (valgfri enhet) estimerer papirvekt og papirtykkelse, mens en konvoluttfunksjon og støtte for strukturert papir også er inkludert i standardpakken.

300 papirprofiler og konvoluttproduksjon
Standardutstyret i den nye AccurioPress C4080-serien inkluderer omtrent 300 lagrede og nedlastbare papirprofiler. Muligheten for konvoluttproduksjon kommer også som standard. Tørkeenheten kan tilpasses tilsvarende, men da halveres hastigheten på konvoluttutskriftene. Ines Wennemann anbefaler de som fremdeles ønsker å skrive ut konvolutter med full produktivitet, å bruke konvoluttfikseringsenheten Envelope-Fusing-Unit EF-107.

Konica Minolta har også utvidet alternativene med integrert etterbehandling. I tillegg til brosjyreproduksjon er det mulighet for stiftbinding, limbinding og trådbinding. Konica Minolta legger også til TU-510 – en innebygd trimmer for kutting på fire sider. Den ble først introdusert for AccurioPress C14000, men er nå tilgjengelig for AccurioPress C4080-serien. Med firkanttrimmer og moduler for rilling og perforering er det mulig å produsere trykksaker som brosjyrer, bannere, DR-annonser og visittkort. For å opprettholde uavbrutt produksjon er det også en avlegger, LS-507.

Fire forskjellige kontrollenheter
Ifølge produsenten kan de nye AccurioPress C4080-modellene tilby opptil 700 forskjellige konfigurasjonsalternativer. De kan styres via fire forskjellige kontrollenheter: På den ene siden via Konica Minoltas IC-609 (for C4080 og C4070) og IC-607 (for C4065), men også via IC-419 Internal Fiery Image Controller eller den eksterne IC-317 Fiery Image Controller.

– Vi er veldig stolte av AccurioPress C3080-serien, men nå var det på tide med noe nytt, kommenterte Ines Wennemann under det virtuelle lanseringsarrangementet.

 

Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print i Konica Minolta.

– De nye modellene i AccurioPress C4080-serien erstatter de tidligere systemene (C3080, C3070 og C3070L) og er allerede tilgjengelige.

7.000 installasjoner av forgjengeren
Edoardo Cotichini, Senior Manager i forretningsområdet Professional Print, bekreftet også at startmodellene fra Konica Minolta er etterspurt i markedet. Siden introduksjonen av forrige serie for mindre enn tre år siden har Konica Minolta registrert 7000 installasjoner over hele Europa.

– Vi ønsker selvfølgelig å følge opp dette med de nye systemene.

Tekst: Judith Grajewski, oversettelse: Roger Stormo

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Robotene kommer!

Ålgård Offset AS og Printagon Graphics AB fortsetter robotiseringen.
– Vi fortsetter robotiseringen både i Norge og i Sverige og har nå installert robot nr. 11 i rekken på få år, heter det i en pressemelding fra Ålgård Offset.
aalgard_roboter

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi