Klar for Colorado i Haugesund

Klar for nye oppdrag. Haakon Soland (t.v.) og Jostein Rasmussen gleder seg til å sette sin nye Colorado 1650 i produksjon.

Hos Tonjer Skilt & Dekor er en splitter ny Canon Colorado 1650 nettopp transportert inn kjøreporten. Produksjonsleder og partner Haakon Soland er trygg på at det er en investering som vil skape konkurransefortrinn de neste årene.

– Det er vi ikke i tvil om. Colorado 1650 passer perfekt til vår produksjon av skilt og miljødekor. Når blekkforbruket reduseres til en tredel og vi samtidig slipper lamineringskostnadene, er det åpenbart at Colorado representerer et klokt valg for oss, både når det gjelder kvalitet og økonomi, sier Haakon Soland. Han vet hva han snakker om, etter over 20 år i bransjen og med ti foregående storformatmaskiner fra Canon og Océ.

Kolleger, ikke konkurrenter
Det er snart 20 år siden Haakon Soland og Jostein Rasmussen etablerte Tonjer Skilt & Dekor. Rundt 70 prosent av oppdragene utføres for reklamebyråer og andre grafiske bedrifter på Vestlandet, i tillegg til oppdrag for sluttbrukere over hele landet. Soland opplever at den grafiske bransjen er mer seriøs enn noen gang.

– Her er det utelukkende seriøse aktører, og vi definerer alle som kolleger og ingen som konkurrenter. Trusselen er utenlandsaktørene, derfor handler det også om å ta i bruk teknologi som gir lavest mulig produksjonskostnader og samtidig kvalitet som tilfredsstiller kravstore kunder. Canon Colorado 1650 blir et viktig bidrag til dette, med lave forbrukskostnader og teknologi som produserer med høy hastighet og samtidig med minimalt tilsyn. Canon har implementert de smarteste løsningene for ripping, kalibrering og fargejustering, slik at alt går på skinner og et nytt opplag er identisk med det foregående. Maskinene er snart smartere enn oss mennesker, sier Haakon Soland med et smil.

Hva er det som gjør at dere hele tiden kommer tilbake til Canon når dere har behov for ny teknologi?

– Kombinasjonen av mennesker, bedriftskultur og selvsagt tekniske løsninger. Vi opplever hele tiden at det er høyt servicenivå lokalt, både fra teknikere og fra salgspersonell. Dessuten falt mye på plass teknologisk da Océ ble en del av Canon, oppsummerer produksjonslederen hos den offensive Haugesundbedriften med sju medarbeidere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: