Agfa: Printerserier for ark og rull

Venstre: Flaggskipsmodellen av rulleprintere er denne JetiTauro H3300 LED Foto: Agfa / Høyre: Anders Österberg, salgssjef i Agfa Graphics i Sverige. Foto: Privatbilde

Agfa lader opp foran Connect-messen med produktfamilier som inkluderer hybridskrivere for både stive materialer og rullemedier, flatbed-skrivere med rullealternativ og Asanti-programvaren. Den store maskinnyheten i utstillingen blir Oberon RTR3300.

Anders Österberg, salgssjef i Agfa Graphics i Sverige, sier at den røde tråden i Sign & Print Connect vil være foredrag om det store spekteret av produktfamilier som selskapet har til rådighet. Anapurna-serien strekker seg fra 1,65 til 3,2 meter brede maskiner. De er hybridskrivere med led-herding for stive og fleksible materialer, inkludert varmefølsomme slike. Serien inkluderer også en 3,2 meter ren rull-til-rull-skriver.

Jeti Tauro-serien vises også, den største er en 3,3 meter bred hybridskriver med LED-teknologi. Den er tilgjengelig med opptil åtte blekkanaler med hvitt og primer som ekstrautstyr. Jeti Tauro H3300 LED S er den siste maskinutgivelsen fra Agfa. Bokstaven S i navnet på denne inngangsmodellen står for standard og har seks blekkanaler. Toppfarten er 302 kvadratmeter i timen, men maskinen kan oppgraderes for å nå samme hastigheter som flaggskipmodellens 453 kvadratmeter i timen.

Planskriverne som vises på messen er Jeti Mira og FB 2540i LED.

Rulleprintere får ekstra fokus
Rulleprinten med led-herding, Oberon RTR3300, er Agfas store nyhet.

– Det er en rull-til-rull-skriver som kombinerer høy utskriftshastighet med fantastisk utskriftskvalitet til en fornuftig pris, sier han og legger til at den kan skrive ut 2 x 1,6 meter ruller og er tilgjengelig i fire farger pluss hvitt eller i konfigurasjonen seks farger.

Anders Österberg oppsummerer maskinutvalget ved å si at Agfas har skrivere for det mindre trykkeriet, men også for de som trenger løsninger for høy produksjon av plater eller rullemateriale med full automatisering:

– Fellesherdeteknologi betyr at Agfas skrivere kan håndtere tynne og varmefølsomme materialer og teknologien er veldig energibesparende. Deretter legger disse skriverne UV-blekket på i et veldig tynt lag, slik at kunden får mange kvadratmeter per liter blekk.

Rip-løsning og mer
På programvaresiden demonstreres programvaren Asanti, som er så mye mer enn bare en rip, ifølge Österberg:

– Det er en Web 2-utskriftsløsning som stammer fra den kraftigere Apogee-programvaren. En annen fordel er at den er Server base klientbasert. Brukeren kan bruke hvilken som helst datamaskin på kontoret for å få tilgang til alle funksjonene, og det er enkelt å gjøre automatiserte prosesser som hjelper kunden. Den kan kombineres med andre leverandørers printere.

Agfa presenterer sitt utvalg av maskiner for printing på medier på ark og rull. Foto: Agfa

Hva er forventningene dine til Connect?
– Forventningene mine er at flest mulig tar seg tid til å se på de forskjellige seminarene nå som du så enkelt kan følge alt via skjermen din, kanskje med en kopp kaffe ved siden av, sier Anders Österberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: