Ålgård Offset: Roboter øker effektiviteten og forbedrer arbeidsmiljøet

RobotNorge har levert en helautomatisert palleteringscelle til Ålgård Offset med fokus på bedre HMS og lokalt samarbeid. Bilde: Cecilie Refsnes Milenkovic, RobotNorge AS

RobotNorge øker effektiviteten og forbedrer arbeidsmiljøet hos Norges største trykkeri, Ålgård Offset. De leverer komplett robotcelle for palletering av bunter i produksjonen hos dette store trykkeriet, som årlig produserer over 500 millioner magasiner og blader.

HMS i søkelyset
Den nye robotcellen fra RobotNorge, eneforhandler av ABB-roboter i Norge, bidrar til å styrke trykkeriets posisjon i markedet, øke effektivitet og gi bedre helse, miljø og sikkerhet (HMS) for medarbeiderne. – Vi tar i bruk helautomatisk palletering av bunter fra produksjonen på reisen mot å bli det mest lønnsomme, effektive og største grafiske senteret i Skandinavia, sier Gaute Jakobsen, driftssjef hos Ålgård Offset. – Tidligere ble operasjonen gjort manuelt. Robotcellen blir derfor helsebringende og positivt for våre ansatte, som får nye oppgaver internt.

Oppdrag trigget ideen om et lokalt samarbeid
Trykkeriet hadde lenge vært på jakt etter en automatisk løsning for palleteringen, og den endelige ideen ble unnfanget under et oppdrag. – Det hele startet i slutten av 2019 da vi trykket en jubileumsbok for ABB. Med roboter som en del av innholdet fikk vi en ide om å få til prosjektet lokalt, forklarer driftssjefen. – Vi tok kontakt med RobotNorge i “nabobyen” Klepp. Etter noen møter besluttet vi å gjennomføre prosjektet.

Roboten palleterer bunker av blader fra produksjon og forbedrer HMS for de ansatte. Bilde: Gaute Jakobsen, Ålgård Offset AS

Ifølge Jakobsen har samarbeidet med RobotNorge vært godt. – Teamet deres er kompetente og vi har i samarbeid kommet frem til en robotcelleløsning som kan ha et internasjonalt potensial i trykkeribransjen.Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og den nye robotcellen tas i bruk i starten av 2021. ABB i Norge leverer ikke roboter direkte i markedet, men har et blomstrende innovasjonsmiljø i verdensklasse med rundt 50 ingeniører og forskere for lakkeringsroboter på Bryne.

RobotNorge er landets ledende robotiseringsselskap og eneforhandler av ABB-roboter i Norge. RobotNorge utvikler robotløsninger for fremtidens produksjonsbehov. Tradisjonelle, industrielle roboter kombineres med ny teknologi som avansert sensorikk, kamera, maskinlæring og kunstig intelligens – noe som åpner for mange nye bruksområder i ulike bransjer.

Ålgård Offset er Norges største leverandør av trykksaker. De produserer blader, magasiner, kataloger og DM til inn- og utland med produksjon i både Norge og Sverige. Totalt er de 110 ansatte med en omsetning på ca. 350 mill. Firmaet har et stort fokus på miljø og ser stadig etter løsninger som gjør dem bedre. Moderne utstyr og stor satsning p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nordisk emballasjemesse i mai

Tekst: Peter Ollén |

De internasjonale messene er avlyst, men 10. – 12. mai arrangeres en nordisk, digital messe med fokus på emballasje og e-handel. Det er AGI-forlaget med Pack Sweden som arrangerer og tidsskriftet nord emballage er involvert i markedsføring og regi av foredragene. Messen har fått navnet Packnorth.

Publisert av: