Nordisk messepremiere for to etikettpresser

To inngangsmodeller for de som ønsker å gå inn på etikettproduksjon vises av Xeikon under Packnorth-messen. Foto: Pressebilde

Xeikon viser toner- og inkjetregisteret med etikettløsninger for messepublikummet. To innstegsmodeller med næringsmiddelsgodkjent toner debuterer under Packnorth 10. – 12. mai.

Mats Edén, salgssjef på etikettsiden for Xeikon i Norden. Foto: Pressebilde

De fleste av kundene til Xeikon er etikettprodusenter, men de har også løsninger for sammenleggbar papp og fleksibel emballasje, forklarer Mats Edén, salgssjef på etikettsiden for Xeikon i Norden.

Når produsenten stiller ut på den digitale messen Packnorth, vil de demonstrere tre maskinserier som sammen med toner- og inkjet-teknologi samt digital prosessering takler de fleste underlag.

– Hovedfokuset vil være på våre etikettløsninger med vår nye serie med presser for toner som er godkjent for næringsmidler. Vi viser også inkjet-serien vår. Siden vi er leverandøren som har begge teknologiene, er vi en utmerket partner og rådgiver når det gjelder digitalt emballasjetrykk, sier Mats Edén.

Etiketter for flere segmenter
Xeikon CHEETAH2.0 inkluderer tonerpresser i full farge, tilpasset for utskrift av etiketter, til og med på strukturert papir, for emballasje i farmasøytisk, kosmetisk, mat- og drikkevareindustri og mer. I tillegg kan CHEETAH-pressene brukes til poseproduksjon, såkalte pouches.

På inkjetsiden tilbyr Xeikon sin Panther-serie. Også denne gir muligheten til å håndtere et bredt spekter av applikasjoner i etikettsektoren. I følge produsenten er produktiviteten og fargespekteret som Panther-serien tilbyr et flott tillegg til etikettprodusenter som allerede har en tonerpresse i drift. Både CHEETAH2.0 og Panther er egnet for å utfylle tradisjonell offset, gravering og flexokvalitet.

Digital etterbehandling
Det vil også være digital forbedring med den digitale pressen Xeikon FEU. Dekorasjon med 2D- og 3D-effekter, haptisk foliering, punktskrift eller lakk kan gjøres samtidig – i en kjøring. Maskinen kan brukes til både uprintet og trykt materiale.

Tilbake til CHEETAH2.0-plattformen. På begynnelsen av året startet salget av to nye inngangsmodeller, Xeikon CX30 og CX50. Begge pressene kommer godkjent til bruk på næringsmidler og er plassert i mellomsjiktet når det gjelder kapasitet. Men for de som ønsker det, kan de også oppgraderes til høyere hastigheter og større bredde. I følge Mats Edén er dette en viktig maskinutgivelse for Xeikon fordi ulike firmaer har forskjellige behov. Han sier det gir brukerne muligheten til å starte med en mindre modell for deretter å oppgradere på stedet til høyere hastighet eller en bredere maskin etter hvert som behovene endres.

Hvordan har mottakelsen vært for innstegsmodellene?

– Mottakelsen fra markedet har vært veldig positivt med tanke på mulighetene disse nye maskinene har. Vi ønsker ikke å definere kunder og volumer, men fokuserer i stedet på hvilken posisjon du er i din digitale overgang. Man kan si at disse maskinene får premiere for det nordiske messepublikummet på Packnorth.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: