Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

PUBLISERT: 10 mai 2021
OPPDATERT: 10 mai
LabelStream 4000-serien vises for første gang til det nordiske messepublikummet på Packnorth emballasjemessen. Foto: Pressebilde

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Da Sign & Print Connect ble arrangert i februar, var Canon en av utstillerne, da med fire maskiner i fokus. Nå kommer de tilbake til Packnorth 10.-12. mai med fokus på en enkelt maskin, Canon LabelStream 4000-etikettpressen.

Matteus Celinski er Canons hode i Norden. Han bemerker at Sign & Print Connect var en nesten unik mulighet for selskapet å vise frem sin brede portefølje, og at den ble verdsatt av besøkende til messen.

– Det var første gang vi testet et digitalt messekonsept, og det ga mersmak. Derfor er vi også en del av Packnorth, som er rettet mot emballasjeindustrien, og hvor vi har en interessant løsning å fortelle deg om, LabelStream 4000.

– Vi føler at det er viktig å vise at Canon virkelig kommer inn på markedet ved hjelp av ny teknologi og nye produkter. Det er viktig at vi lærer oss denne plattformen og får mest mulig ut av den.

Få fotfeste i Norden
Roland Stasiczek er Product Line Manager for LabelStream 4000-serien og har som en viktig oppgave å spre budskapet om pressen over hele verden. Han uttaler at det er høyt prioritert for Canon å få fotfeste i Norden med LabelStream 4000-serien og ser nå Packnorth som et første skritt i å dele produktets fordeler og muligheter med det skandinaviske etikett- og emballasjemarkedet.

– LabelStream ble lansert i 2019 og vakte interesse på Labelexpo det året. Siden introduksjonen har vi jobbet kontinuerlig for å gjøre den enda bedre og mer interessant, og nå er første presse offisielt ute hos en kunde i Tyskland, og i løpet av et par måneder forventer vi å kunne fortelle om flere installasjoner, sier han.

– Hos Packnorth vil vi ha fullt fokus på LabelStream. Vi vil bruke mye tid i messen på å fortelle om det vi har jobbet med siden introduksjonen.

En del av en serie maskiner
LabelStream 4000 er en UV-blekkmaskin som skriver ut CMYK pluss hvitt og kan skreddersys etter kundens behov. Det er den første i en planlagt serie maskiner for etikettprodusenter, men den er ikke begrenset til bare etiketter. Den kan også brukes til selvklebende materialer eller for eksempel kartong. Maskinen er basert på et modulært design som kan kundetilpasses.

Utskriftsbredden er 330 eller 410 millimeter, og den skriver ut i ett pass. Som kunde kan du også få en hybridkonfigurasjon som kombinerer digital og flexo med analoge moduler og etterbehandlingsenheter. Utskriften gjøres i 1080 dpi.

– Da vi utviklet maskinen bestemte vi oss for at det ville være mulig å kjøre helt hvitt i pass, noe hele markedet tilstreber, sier Naemi Krebs.

– Vi oppnår opptil åtti prosent opasitet i en kjøring. Siden introduksjonen har vi også utvidet fargerommet med oransje og kan i dag gjøre den samme jobben som en sjufargers presse. Brukere kan matche Pantone med en mindre Delta E.

Canons presse er angivelig den første Pantone-sertifiserte UV-inkjetpressen for etiketter. Den klarer fargerommet i forhold til hele spekteret av Pantone-farger. Den dekker 1740 av 2140 Pantone-farger via femfargers CMYKO. Skrivehodene er Xaar 2001 og fargene er svært mettede.

Gjennom den oransje kanalen kan brukerne øke fargeområdet ytterligere i gult, rødt og oransje uten å måtte redusere hastigheten, som er 75 meter per minutt.

Anerkjennelse av nøyaktighet
I fjor ble pressen også sertifisert i henhold til tyske Fogra PSD Print Check-spesifikasjoner, noe som betyr en anerkjennelse av nøyaktighet i trykkeprosessen, utskriftskontinuitet og skarphet i detaljene.

– Vi har lagt mye arbeid i å gjøre LabelStream enkel å kjøre, sier Matteus Celinski. Operatøren skal ikke trenge mye kunnskap eller bruke mye tid på å justere maskinen. Det er enkelt å lagre innstillinger, det tar bare et par minutter å bytte mellom gjentatte jobber.

– Vår intensjon er å effektivisere produksjonen så mye som mulig. Kjører du for eksempel en hybridversjon, blir alt styrt fra ett og samme kontrollpanel.

– Vi har en spennende løsning å tilby, og det er vårt håp at mange benytter anledningen til å besøke messestanden vår på Packnorth, slik at vi kan fortelle mye mer om LabelStream 4000 og svare på spørsmål.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324