Arizona-familien utvides med inngangsmodell

Den nye Canon Arizona 135 GT kan skrive ut på både stive og fleksible materialer. Foto: Pressebilde

Canon lanserer nå Arizona 135 GT, en UV planskriver beregnet på for eksempel skiltmakere, utskriftsleverandører og offset- og silketrykkere. Printeren har den samme kjerneteknologien som søsknene i mellomstore Arizona-klasser, men er en billigere inngangsnivåmodell.

Den nye Arizona 135 GT ble avduket under et digitalt pressearrangement fra Venlo, Nederland, like før St. Hans.

– Denne lanseringen er nok en milepæl i utviklingen av Canons portefølje av storformat planskrivere, innledet Wouter Derichs, salgs- og markedssjef for storformatgrafikk i Canon EMEA.

Den nye maskinen tilhører femte generasjon Arizona-printere, og så langt har Canon gjort mer enn 7500 installasjoner over hele verden av de forskjellige modellene i serien. Den bruker den såkalte VariaDot-teknologien med gråtoner for å lage fotorealistiske bilder med CMYK pluss hvitt. Blekket påføres i dråper av forskjellige størrelser, fra 6 til 30 pikoliter.

Canon lover at den nye Arizona 135 GT vil levere høy produktivitet, applikasjonsfleksibilitet og bildekvalitet. Foto: Skjermdump

Lavt blekkforbruk
Ifølge Canon bruker Arizona 135 GT halvparten så mye blekk som konkurrentenes tilsvarende planskrivere på markedet. Blekket er også UL Greenguard Gold-sertifisert for innendørs bruk, for eksempel for skoler, sykehus eller i detaljhandel.

–Dette gjør det til et produkt som er attraktivt både miljømessig og økonomisk, sier Stefanie Schumann, senior produktsjef for storformatgrafikk i Canon Europe.

Skriveren kan håndtere materialer opptil 125 x 250 centimeter og en tykkelse på 50,8 millimeter. Den kan skrive ut 34,2 kvadratmeter i timen. Blant fordelene med maskinen, understreker Canon at den kan håndtere både stive og fleksible materialer med en standard eller porøs overflate, inkludert glass, aluminium og andre metaller, lerret, tre, MDF-plater, papp, keramiske fliser og plast.

Kan oppgraderes med rullemedier
Med et oppgraderingssett for statisk demping er det også mulig å trykke på harde materialer som akryl, polykarbonat eller styren. Det er også mulig å oppgradere til en rullemediefunksjon for utskrift på fleksible materialer opp til 220 centimeter bredde. Da er det også mulig å kjøre applikasjoner som er tynne og varmefølsomme, og rullematerialer kan skrives ut uten tilsyn om natten.

Arizona 135 GT leveres med prepress-programmet Arizona Xpert som vil forenkle både design og produksjon. Programmet gjør det blant annet mulig å se sluttproduktet i en 3D-visning.

Totalt sett lover Canon at den nye Arizona 135 GT vil levere høy produktivitet, applikasjonsfleksibilitet og bildekvalitet. Den anbefalte markedsprisen er 69.000 euro for basismodellen, og 85.000 euro for en oppgradert modell. Maskinen er på markedet fra 29. juni og kan leveres fra midten av juli. Arizona 135 GT erstatter en annen planskriver inngangsmodell, Arizona 318.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: