Arizona-familien utvides med inngangsmodell

PUBLISERT: 30 juni 2021
OPPDATERT: 30 juni
Den nye Canon Arizona 135 GT kan skrive ut på både stive og fleksible materialer. Foto: Pressebilde

Canon lanserer nå Arizona 135 GT, en UV planskriver beregnet på for eksempel skiltmakere, utskriftsleverandører og offset- og silketrykkere. Printeren har den samme kjerneteknologien som søsknene i mellomstore Arizona-klasser, men er en billigere inngangsnivåmodell.

Den nye Arizona 135 GT ble avduket under et digitalt pressearrangement fra Venlo, Nederland, like før St. Hans.

– Denne lanseringen er nok en milepæl i utviklingen av Canons portefølje av storformat planskrivere, innledet Wouter Derichs, salgs- og markedssjef for storformatgrafikk i Canon EMEA.

Den nye maskinen tilhører femte generasjon Arizona-printere, og så langt har Canon gjort mer enn 7500 installasjoner over hele verden av de forskjellige modellene i serien. Den bruker den såkalte VariaDot-teknologien med gråtoner for å lage fotorealistiske bilder med CMYK pluss hvitt. Blekket påføres i dråper av forskjellige størrelser, fra 6 til 30 pikoliter.

Canon lover at den nye Arizona 135 GT vil levere høy produktivitet, applikasjonsfleksibilitet og bildekvalitet. Foto: Skjermdump

Lavt blekkforbruk
Ifølge Canon bruker Arizona 135 GT halvparten så mye blekk som konkurrentenes tilsvarende planskrivere på markedet. Blekket er også UL Greenguard Gold-sertifisert for innendørs bruk, for eksempel for skoler, sykehus eller i detaljhandel.

–Dette gjør det til et produkt som er attraktivt både miljømessig og økonomisk, sier Stefanie Schumann, senior produktsjef for storformatgrafikk i Canon Europe.

Skriveren kan håndtere materialer opptil 125 x 250 centimeter og en tykkelse på 50,8 millimeter. Den kan skrive ut 34,2 kvadratmeter i timen. Blant fordelene med maskinen, understreker Canon at den kan håndtere både stive og fleksible materialer med en standard eller porøs overflate, inkludert glass, aluminium og andre metaller, lerret, tre, MDF-plater, papp, keramiske fliser og plast.

Kan oppgraderes med rullemedier
Med et oppgraderingssett for statisk demping er det også mulig å trykke på harde materialer som akryl, polykarbonat eller styren. Det er også mulig å oppgradere til en rullemediefunksjon for utskrift på fleksible materialer opp til 220 centimeter bredde. Da er det også mulig å kjøre applikasjoner som er tynne og varmefølsomme, og rullematerialer kan skrives ut uten tilsyn om natten.

Arizona 135 GT leveres med prepress-programmet Arizona Xpert som vil forenkle både design og produksjon. Programmet gjør det blant annet mulig å se sluttproduktet i en 3D-visning.

Totalt sett lover Canon at den nye Arizona 135 GT vil levere høy produktivitet, applikasjonsfleksibilitet og bildekvalitet. Den anbefalte markedsprisen er 69.000 euro for basismodellen, og 85.000 euro for en oppgradert modell. Maskinen er på markedet fra 29. juni og kan leveres fra midten av juli. Arizona 135 GT erstatter en annen planskriver inngangsmodell, Arizona 318.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324