Dupleks i oppfølger for fotobokproduksjon

Epson lanserer fotobokprinteren SureLab SL-D1000 som er tilgjengelig med dobbeltsidig utskrift som tilleggsutstyr. Foto: Pressefoto

Fra patroner til økt mengde blekk i poser. Flere bruksmuligheter, høyere produktivitet og mer. Men den store nyheten i Epsons oppfølger til fotobokproduksjon staves dupleks.

Fotobøker, kalendere og takkekort er noen typiske eksempler på anvendelser som Epsons nye skriver SureLab SL-D1000 kan brukes til. Fotobøker for å dokumentere et bryllup, en tur, familiemedlemmer eller kjæledyr, for eksempel, er et voksende markedsområde, ifølge Epson. Med høyere kvalitet på mobilkameraer og økt etterspørsel etter trykt materiale, spesielt i form av fotobøker, var det naturlig å fortsette å utvikle forgjengeren SL-D800.

De nye modellnavnene er SureLab SL-D1000 og SureLab SL-D1000A som er utstyrt med en valgfri enhet for tosidig utskrift. Ifølge Epson er det printere som er rettet mot kopibutikker, fotobutikker og fotografer. Sammenlignet med forgjengeren er den store nyheten at det er mulig å skrive ut på begge sider. Printeren kan også kjøre parallelt med en enkeltsidig rull på 65 meter. Ifølge produsenten gjør dupleksmuligheten brukere i stand til å utvide sortimentet med applikasjoner som genererer en høyere verdi i tillegg til den enklere fotobokproduksjonen.

Produktiviteten har også blitt økt. Dels fordi utskriftshastigheten har blitt raskere når det gjelder hva som produseres per time.Dels fordi tiden det tar å begynne å skrive ut det første eksemplaret er redusert. 385 bilder på 15 x 10 centimeter kan produseres i timen. Papirkassetten rommer 100 A4-ark for automatisk tosidig utskrift. Skriverens levetid skal være opptil 400 000 utskrifter i 15 x 10 -format.

Øker blekkapasiteten med poser
Epson har valgt å erstatte patronene i forgjengeren med blekkposer, Epsons Integrated Ink Pack System. Endringen betyr at de holder 25 prosent mer blekk sammenlignet med før, og på sikt vil det føre til færre blekkskift. Epson påpeker også at blekkposer fører til mindre avfallsmengder enn kassetter, noe som forenkler avfallshåndteringen.

Produsenten lover også at det nye ventilasjonssystemet gir merkbart mer stillegående printing og redusert energiforbruk. Epson kunngjør at SureLab SL-D1000 og SureLab SL-D1000A vil komme på markedet i slutten av året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: