Adobe fjerner Pantone-bibliotekene fra deres programmer

I mars 2022 vil Pantone-fargebibliotekene bli fjernet fra fremtidige oppdateringer av Adobes programmer.

– I mars 2022 vil Pantone-fargebibliotekene bli fjernet fra fremtidige oppdateringer av programvarene. For å minimere virkningen av denne endringen jobber vi med en alternativ løsning til de berørte produktene, skrev Adobe i en bulletin i deres Help Center sist i november.

Det lyder umiddelbart alarmerende, at spesielt emballasje- og etikettindustrien fremover ikke kan anvende Pantone-farger i forbindelse med Adobes produkter. Marcie Foster, Pantone-direktør for brand management og marketingkommunikasjon, sier i et intervju:

– Desverre er den nåværende implementeringen av Pantone-biblioteket i Adobes Creative Cloud-apps foreldet med mange manglende farver samt unøyaktige opplysninger. For å gi den beste brukeropplevelsen til våre brukere, har virksomhetene sammen besluttet å fjerne de foreldede bibliotekene og fortsette med å samarbeide om en bedre opplevelse i appen.

Pantone har en Adobe-utvidelse kalt Pantone Connect som kan lastes ned fra Adobe Marketplace på exchange.adobe.com. Denne utvidelsen gir brukerne adgang til noen av Pantone-bibliotekene.

Men programvare blir i stigende grad solgt på abonnement. Kanskje er denne utviklingen et uttrykk for at Pantone gjerne vil ha sin bit av kaken, ved at man skal kjøpe deres plug-in på lisens. Dette er enda ikke meldt om, så vi får vente og se hva løsningen blir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: