Nytt fabrikkanlegg forsyner Canons maskiner med blekk

PUBLISERT: 9 februar 2022
OPPDATERT: 9 februar
Canon har åpnet et nytt toppmoderne produksjonsanlegg for vannbasert polymerblekk i Venlo i Nederland. Anlegget er utrustet med det siste innen utstyr til blekkproduksjon.

Canon åpner nytt automatisert fabrikkanlegg som skal møte økende etterspørsel etter vannbasert polymerblekk til Canons blekkbaserte trykkpresser.

For å møte økende etterspørsel fra brukere av Canons blekkbaserte produksjonspresser, har selskapet åpnet et nytt toppmoderne produksjonsanlegg for vannbasert polymerblekk i Venlo i Nederland. Fabrikken, som ble etablert i et eksisterende råbygg, er på 1500 m2 og har fokus på driftseffektivitet. Her finnes det mest moderne produksjonsutstyret med automatiserte prosesser for kontinuerlig produksjon av vannbasert CMYK-polymerblekk av høy kvalitet og med mindre svinn. Fabrikken har også skapt nye arbeidsplasser med sine 30 ansatte, hvor det er både omplasserte medarbeidere og nyansatte.

«De blekkbaserte trykkpressene i ColorStream-, ProStream- og varioPRINT iX-seriene har vist seg å være populære investeringsalternativer for kommersielle trykkerikunder og nettbaserte trykksakprodusenter», heter det i presseskrivet fra Canon, som fortsetter: «Dette takket være trykkpressenes enestående offset-lignende kvalitet, svært pålitelige produksjonskapasitet og fleksible bruksområder. Canon har beholdt lederposisjonen innen rullbasert trykking med blekk og samtidig sikret seg markedsledelsen i segmentet for høyvolum blekkbasert produksjonstrykking. For å holde tritt med den voksende kundebasen og kundenes stadig økende produksjonsvolum innen blant annet reklamemateriell, transaksjonstrykk, direktereklame, bøker, kataloger og magasiner, har Canon oppskalert produksjonskapasiteten for vannbasert polymerblekk med et nytt produksjonsanlegg.»

–Våre vannbaserte polymerblekk er som alle andre egenutviklede teknologier, prøvd ut her i forsknings- og utviklingsanlegget vårt, sier Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics hos Canon Production Printing. –Etter at blekkene hadde bestått markedstesten, noe de gjorde med glans, investerte vi i dette nye anlegget for å møte økende etterspørsel fra eksisterende kunder, samt fremtidig etterspørsel, som forventes å bli stor. Det nye automatiserte anlegget er bygget utelukkende for produksjon av vannbasert polymerblekk og er dimensjonert for fremtidig vekst hos kundene våre. Med den nye fabrikken kan vi tilby kundene de beste blekkbaserte produksjonspressene på markedet. Dette gjør også at vi er rustet til å møte kundenes vekst og hjelpe dem med å produsere kvalitetsprodukter, avslutter Puts.

Markedsanalyseselskapene Infosource og Keypoint Intelligence utpekte i 2021 Canon som markedsleder innen høyvolum blekkbasert produksjonstrykk med rull- og arkmating i EMEA-regionen.

Les videre

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10