Nytt fabrikkanlegg forsyner Canons maskiner med blekk

PUBLISERT: 9 februar 2022
OPPDATERT: 9 februar
Canon har åpnet et nytt toppmoderne produksjonsanlegg for vannbasert polymerblekk i Venlo i Nederland. Anlegget er utrustet med det siste innen utstyr til blekkproduksjon.

Canon åpner nytt automatisert fabrikkanlegg som skal møte økende etterspørsel etter vannbasert polymerblekk til Canons blekkbaserte trykkpresser.

For å møte økende etterspørsel fra brukere av Canons blekkbaserte produksjonspresser, har selskapet åpnet et nytt toppmoderne produksjonsanlegg for vannbasert polymerblekk i Venlo i Nederland. Fabrikken, som ble etablert i et eksisterende råbygg, er på 1500 m2 og har fokus på driftseffektivitet. Her finnes det mest moderne produksjonsutstyret med automatiserte prosesser for kontinuerlig produksjon av vannbasert CMYK-polymerblekk av høy kvalitet og med mindre svinn. Fabrikken har også skapt nye arbeidsplasser med sine 30 ansatte, hvor det er både omplasserte medarbeidere og nyansatte.

«De blekkbaserte trykkpressene i ColorStream-, ProStream- og varioPRINT iX-seriene har vist seg å være populære investeringsalternativer for kommersielle trykkerikunder og nettbaserte trykksakprodusenter», heter det i presseskrivet fra Canon, som fortsetter: «Dette takket være trykkpressenes enestående offset-lignende kvalitet, svært pålitelige produksjonskapasitet og fleksible bruksområder. Canon har beholdt lederposisjonen innen rullbasert trykking med blekk og samtidig sikret seg markedsledelsen i segmentet for høyvolum blekkbasert produksjonstrykking. For å holde tritt med den voksende kundebasen og kundenes stadig økende produksjonsvolum innen blant annet reklamemateriell, transaksjonstrykk, direktereklame, bøker, kataloger og magasiner, har Canon oppskalert produksjonskapasiteten for vannbasert polymerblekk med et nytt produksjonsanlegg.»

–Våre vannbaserte polymerblekk er som alle andre egenutviklede teknologier, prøvd ut her i forsknings- og utviklingsanlegget vårt, sier Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics hos Canon Production Printing. –Etter at blekkene hadde bestått markedstesten, noe de gjorde med glans, investerte vi i dette nye anlegget for å møte økende etterspørsel fra eksisterende kunder, samt fremtidig etterspørsel, som forventes å bli stor. Det nye automatiserte anlegget er bygget utelukkende for produksjon av vannbasert polymerblekk og er dimensjonert for fremtidig vekst hos kundene våre. Med den nye fabrikken kan vi tilby kundene de beste blekkbaserte produksjonspressene på markedet. Dette gjør også at vi er rustet til å møte kundenes vekst og hjelpe dem med å produsere kvalitetsprodukter, avslutter Puts.

Markedsanalyseselskapene Infosource og Keypoint Intelligence utpekte i 2021 Canon som markedsleder innen høyvolum blekkbasert produksjonstrykk med rull- og arkmating i EMEA-regionen.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324