Ricoh med plantebasert blekk

En dunk med plantebasert blekk fra Ricoh. Pressefoto.

Det første plantebaserte blekket fra Ricoh skal forbedre bærekraft for trykksaker og emballasjer. Blekket er biologisk nedbrytbart, hurtigtørkende og luktfritt, og vil gi både energi- og kostnadsbesparelser, ifølge Ricoh.

Merkevareeiere og skriverprodusenter kan redusere miljøpåvirkningen ytterligere med Ricohs plantebaserte blekk, heter det i en pressemelding. Blekket skal være det første i sitt slag for vanlig grafisk- og emballasjetrykk.

Blekket er et derivat av det oljebaserte blekket som blir laget for dekortrykkerbransjen som en del av Ricohs samarbeid med den tyske utstyrsprodusenten Olbrich. Den er utviklet for å gi utmerket gnidningsmotstand og avsetningsytelse for brun og hvit bølgepapp og kartong.

Planteoljekomponenten skaper et bærekraftig og miljøvennlig blekk som er:

  • Hurtigtørkende, da det ikke kreves varme for å fikse eller tørke blekket. Oljen trenger inn i porøse underlag og etterlater pigmentet nær overflaten. Dette reduserer energiforbruket og eliminerer behovet for hele tørkesystemet.
  • Luktfritt med forbedret matkompatibilitet, da det ikke brukes monomerer.
  • Biologisk nedbrytbart og støtter avsverting.
  • Ikke vannbasert, så ingen biocider er nødvendig for å holde blekket brukbart.
  • Skrivehodene er lettere å rengjøre og det er mindre sannsynlighet for å tette seg ettersom «åpningstiden» er mye lengre. Dette bidrar til å forbedre strålepålitelighet, ytelse og skrivehodelevetid.
  • Lavt blekkforbruk er også en fordel ettersom den samme optiske tettheten er oppnåelig ved å bruke 50 % mindre blekk.

– Merkevareeiere og skriverprodusenter fokuserer i økende grad på å redusere deres miljøpåvirkning og anvende bærekraftig praksis der det er mulig, sier Graham Kennedy, Director Industrial Printing, Graphic Communications, Ricoh Europe. –Med vårt nye plantebaserte blekk kan de sømløst introdusere positive endringer som utgjør en stor forskjell uten å påvirke utskriftsresultatene deres av høy kvalitet, avslutter han.

Blekket er nå tilgjengelig i hele EMEA.

For mer informasjon besøk www.ricoh-europe.com.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: