Printers against War

PUBLISERT: 3 mars 2022
OPPDATERT: 3 mars

Det er tatt initiativ til å starte en global gruppe for trykkere som er i mot krig, «Printers Against War«. Initiativtaker til dette er Gabriele fra Density, i respons til Igor Agarkovs bønn om hjelp til personale i grafisk bransje i Ukraina. 

Her er en epost vi fikk i dag fra Agarkov (oversatt til norsk):

Kjære kollegaer!
Vi takker våre kolleger fra EDP, som i denne vanskelige tiden for Ukraina fant støttende ord og hjalp redaksjonen vår økonomisk.
Først og fremst vil jeg takke Gabriel fra Density, som overførte til oss et betydelig beløp i euro. Vi bruker den ikke til personlige formål. Midlene skal brukes til å gjenoppta arbeidet etter krigens slutt. Gabriel tok også initiativet til å lage en ressurs, Printers Against War og nå tenker vi på hvordan vi skal utvikle den. Bli med nå!
Vi takker en annen av våre kolleger, Peter fra Sverige (AGI Publishing House ), som prøver å hjelpe oss økonomisk og anbefalte flere selskaper som er klare til å «adoptere» ukrainske trykkerier som led som følge av fiendtlighetene.
Vi setter pris på alt: økonomisk hjelp, støttende ord, sympati. Alt dette er viktig for oss i dag.

Med vennlig hilsen Igor Agarkov, utgiver av magasinet Print+ (Ukraina)

Her er et skjema man kan fylle ut for å melde seg inn.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz