Heidelberg og fargenes makt

PUBLISERT: 31 mars 2022
OPPDATERT: 31 mars
Prinect Easy Control.

Med slagordet «The Power of Color» introduserer Heidelberg omfattende tillegg til deres fargemålings- og kontrollsystemer i Prinect-arbeidsflyten.

Lanseringen er et svar på de økende kravene til effektiv og pålitelig kvalitetskontroll innen kommersiell trykking samt emballasje og etikettrykk. I Prinect Easy Control, Prinect Axis Control, Prinect Image Control og Prinect Inpress Control tilbyr Heidelberg-markedet fire spektrale målesystemer for trykkerier i alle størrelser og arkoffsetpresser i alle ytelsesklasser.

End-to-end spektralmåling, patentert fargekontroll og en ytterligere forbedret Prinect-fargearbeidsflyt muliggjør raske jobbendringer med lite avfall, samt kvalitetsovervåking og logging for produksjonskjøringer på alle Speedmaster-trykkpresser. Fargekontroll basert på målte spektralverdier er den mest lovende metoden for å oppnå de ønskede fargene så raskt som mulig i kommersielle, etikett- og emballasjetrykk. Nettopp derfor har Heidelberg kontinuerlig utviklet sin spektrale fargemålingsteknologi.

Prinect Easy Control
Siden den først ble rullet ut i 2010, har Prinect Easy Control blitt installert på mer enn 800 Speedmaster arkoffsetpresser. Nå har Heidelberg lansert neste modell av dette målesystemet. Kjernen er en spektral måleenhet av høy kvalitet som kan tas ut av holderen og brukes til andre formål, for eksempel kalibreringer i prepress. Dette gir brukerne stor fleksibilitet. En ny funksjon er at Prinect Easy Control nå også kan måle den lille Dipco Micro printkontrollstrimmelen (3,25 x 4 millimeter målefelt). En annen ny funksjon er Netprofiler-alternativet for kolorimetrisk kalibrering.

Prinect Axis Control
Prinect Axis Control har fått en lignende oppdatering. Ved en hastighet på 200 mm per sekund er dette det raskeste målesystemet i sin klasse og er like egnet for bruk i kommersiell trykking som emballasjetrykk. En autofokusfunksjon kompenserer automatisk for ulike underlagstykkelser under den kontaktløse målingen. En ny funksjon er at Axis Control nå støtter målemodus M1 (som tar hensyn til optiske blekemidler i papiret). Enheten oppdager automatisk kvalitetskontrollstripen på utskriftsarket og hvitt papir. Takket være sporingsfunksjonen støtter Prinect Axis Control en presis måleprosess, selv når utskriftsarket ikke er rett.

Prinect Image Control

Prinect Image Control 4

Den nye generasjonen Prinect Image Control 4 måler både kvalitetskontrollstripen og hele utskriftsbildet. Dette målesystemet egner seg spesielt godt til etikett- og emballasjetrykk når fargehåndteringen skal være helt identisk for flere repetisjoner spredt utover arket. Solide områder, halvtonebilder og spotfarger måles alle på samme måte for fargekontroll og kvalitetsevaluering. Prinect Image Control har mulighetene for bildefeilgjenkjenning og PDF-inspeksjon. Måling av off-white er integrert som standard. Det individuelle målehodet støtter nå også målemodus M1. En annen standardfunksjon lar brukere overføre data til Prinect Color Toolbox i Prinect Production Manager eller til tredjeparts programvareløsninger.

Prinect Inpress Control
Det spektrale inline fargemålingssystemet Prinect Inpress Control sikrer at oppsettsprosesser kan fullføres raskt med minimalt avfall og jevn, stabil fargestyring. Inpress Control justerer fargestyring og register under utskrift og på bare noen få utskriftsark. Når toleranseverdiene som er lagret i Quality Assist overholdes, starter selve produksjonskjøringen automatisk.

Prinect Inpress Control 3 er nå i stand til å måle og kontrollere off-white på mørke, metalliske og transparente overflater. Dette utvider omfanget av emballasje og etikettutskrift enormt.
– Det har ikke tidligere vært en løsning for å kontrollere off-white – før Heidelberg gjorde det mulig for første gang med Prinect Image Control. I fremtiden vil vi også kunne tilby denne patenterte kontrollalgoritmen for inline kontroll med Prinect Inpress Control 3, sier Jürgen Mittmann, Senior Product Manager for Sheetfed i Heidelberg. Den nye funksjonen skal integreres som standard i måle- og kontrollsystemet innen utgangen av 2022 og vil bli avduket for første gang i slutten av april 2022 på Label Days på Print Media Center i Wiesloch.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324