Antalis kjøper tysk emballasjefirma

PUBLISERT: 5 april 2022
OPPDATERT: 21 mars

Antalis har underskrevet en avtale om oppkjøp av BB Pack Group i Tyskland som tilbyr emballasjeløsninger og har spesialisert seg i netthandelsbransjen.

Antalis har underskrevet et bindende tilbud som har til hensikt å kjøpe opp BB Pack Group i Tyskland – BB Pack, cr8 Packaging og Printmate. Dette gir Antalis mulighet til å sette et større avtrykk på det rasket voksende emballasjemarkedet.

Tilbudet er forutsatt oppfyllelse av vanlige betingelser, noe som inkluderer at de tyske konkurransemyndighetene godkjenner overdragelsen.

BB Pack er en emballasjedistributør som spesialiserer seg inne netthandel og tilbyr et bredt sortiment av emballasjematerialer, design og skreddersydde løsninger. Firmaet hadde en konsolidert omsetning på €42 millioner i 2021.

Chief Executive Officer i Antalis, Hervé Poncin, kommenterer angående avtalen:

«Oppkjøpet av BB Pack vil løfte det generelle bidraget som emballasje utgjør for Antalis’ konsoliderte bruttofortjeneste og styrke Antalis’ posisjon i den raskt voksende bransjen for distribusjon av emballasje.»

Utover oppkjøpet på det tyske markedet fortsetter Antalis å styrke sin kapasitet til å kunne betjene internasjonale kunder i hele Europa med skreddersydde emballasjeløsninger, heter det i en pressemelding fra Antalis.

Michael Bube, administrerende direktør i BB Pack sier:

«Siden selskapet ble grunnlagt i 1999 har vår virksomhet vokst til å bli en anerkjent og spesialisert leverandør av emballasjekonsepter og -løsninger til netthandels- og industribransjen. Ved å slutte oss til Antalis konsernet kan vi øke vår kundeportefølje og ekspandere internasjonalt»

Om Antalis
Antalis er en del av det japanske konsernet Kokusai Pulp & Paper som har hovedkontor i Japan og er på Tokyo Stock Exchange med en omsetning på ca. €4.2 milliarder i 2021. I Europa og Latin-Amerika er Antalis markedsledende innen B2B-distribusjon av papir og emballasjeløsninger samt nr. 2 innen distribusjon av medier for visuell kommunikasjon. Med hovedkontor i Paris, opererer Antalis i 30 land og har 3.800 ansatte til å betjene over 100.000 kunder.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag