Finsk papirstreik fortsetter

PUBLISERT: 21 april 2022
OPPDATERT: 21 april
Det er fortsatt ingen ende på den finske papirstreiken. Foto: Arkivfotografi / Claes Nordström

Papirarbeiderforbundet har avvist en streikeavtale foreslått av den finske statsforliksmannen. Det betyr at det ennå ikke er en avtale i sikte, og streiken vil bli forlenget nok en gang.

Selskapet UPM og Papirarbeiderforbundet har foreløpig ikke lykkes med å få til nye avtaler. Forhandlingene har vært innstilt flere ganger om lønns- og arbeidsvilkår. Senest 14. april avviste Fagforbundet fire meklingsforslag fremmet av statsmeklingsmannen. Dette betyr at den uvanlig lange streiken ved UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac og UPM Biofuel sine enheter i Finland fortsetter.

– Vi er dypt skuffet over forbundets vedtak og fortsettelsen av streiken, som allerede har pågått i 3,5 måneder. UPM har forhandlet med et seriøst sinn og inngått flere kompromisser. Vi godtok også forliksforslagene. En modernisering av avtalen fra 1940-tallet ville vært viktig for både de ansatte og bedriften, sier Jyrki Hollmén, visepresident arbeidsmarked i UPM, i en pressemelding.

Forbundsstyret har varslet at streiken, som startet 1. januar, vil vare til 14. mai, med mindre avtaler oppnås før da. Omtrent 2000 medlemmer av fagforeningen er for tiden i streik. Ifølge rettsavgjørelse 21. januar 2022 skal cirka 200 fagforeningsmedlemmer jobbe med samfunnskritiske oppgaver som varmeproduksjon og vannhåndtering.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz