Finsk papirstreik fortsetter

Det er fortsatt ingen ende på den finske papirstreiken. Foto: Arkivfotografi / Claes Nordström

Papirarbeiderforbundet har avvist en streikeavtale foreslått av den finske statsforliksmannen. Det betyr at det ennå ikke er en avtale i sikte, og streiken vil bli forlenget nok en gang.

Selskapet UPM og Papirarbeiderforbundet har foreløpig ikke lykkes med å få til nye avtaler. Forhandlingene har vært innstilt flere ganger om lønns- og arbeidsvilkår. Senest 14. april avviste Fagforbundet fire meklingsforslag fremmet av statsmeklingsmannen. Dette betyr at den uvanlig lange streiken ved UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac og UPM Biofuel sine enheter i Finland fortsetter.

– Vi er dypt skuffet over forbundets vedtak og fortsettelsen av streiken, som allerede har pågått i 3,5 måneder. UPM har forhandlet med et seriøst sinn og inngått flere kompromisser. Vi godtok også forliksforslagene. En modernisering av avtalen fra 1940-tallet ville vært viktig for både de ansatte og bedriften, sier Jyrki Hollmén, visepresident arbeidsmarked i UPM, i en pressemelding.

Forbundsstyret har varslet at streiken, som startet 1. januar, vil vare til 14. mai, med mindre avtaler oppnås før da. Omtrent 2000 medlemmer av fagforeningen er for tiden i streik. Ifølge rettsavgjørelse 21. januar 2022 skal cirka 200 fagforeningsmedlemmer jobbe med samfunnskritiske oppgaver som varmeproduksjon og vannhåndtering.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: