Agfa kjøper storformatprodusent av Screen

PUBLISERT: 25 april 2022
OPPDATERT: 21 mars

Agfa-Gevaert Group kjøper Inca Digital Printers fra Screen Graphic Solutions Group, forutsatt at de får de vanlige godkjenningene. Oppkjøpet styrker Agfas posisjon innen høyhastighets digital utskrift og bringer ytterligere fokus til emballasjemarkedet.

Inca Digital ble dannet som en spin-out av Cambridge Consultants Ltd (CCL) i 2000. Andre inkjet-selskaper har blitt dannet som spin-outs av CCL, inkludert Xaar, Elmjet, Linx og Domino.

Inca lanserte verdens første widescreen UV-inkjetprinter. Siden 2005 har Inca vært en del av Screen. I 2007 ble Onset-serien lansert. Inca har også utviklet Truepress Jet W3200UV-skriveren for Screen GP og SpyderX som ble lansert i 2016.

– Inca-oppkjøpet er et stort steg i Agfas transformasjon. Digitalprint er en lønnsom vekstmotor for hele konsernet med et enormt potensial, som vil bli ytterligere forsterket ved kjøpet av Inca, sier Pascal Juéry, president og administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group.

Oppkjøpet inkluderer porteføljen av eksisterende høyhastighets multipass-printere, en sterk serviceorganisasjon, en redesignet serie med enkeltpass-printere for flere emballasjeapplikasjoner, samt en felles utvikling av en tilpasset in-line Print Engine i samarbeid med ledende bølgepapprodusent BHS Corrugated.

Stephen Tunnicliffe-Wilson, administrerende direktør / CTO i Inca Digital Printers Ltd.:
– Agfas oppkjøp gir oss muligheten til å kombinere vår teknologiske kunnskap og vil gjøre oss i stand til å bli en ledende digital emballasjeprodusent over hele verden. Våre nye eiere har vist langsiktig forpliktelse til det digitale printmarkedet, og vi er ekstremt stolte og ser frem til å bli en del av Agfa-familien.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Stordalen åpner hotell i boktrykkeri rett ved Liseberg

Gøteborg by og fornøyelsesparken Liseberg ønsker å benytte seg av det historisk viktige bygget som Rundqvists boktrykkeri forlot for et år siden. Nå er det klart at eiendommen ved siden av reisemålet skal bli hotell.
FotoJet-27-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo