Agfa kjøper storformatprodusent av Screen

PUBLISERT: 25 april 2022
OPPDATERT: 21 mars

Agfa-Gevaert Group kjøper Inca Digital Printers fra Screen Graphic Solutions Group, forutsatt at de får de vanlige godkjenningene. Oppkjøpet styrker Agfas posisjon innen høyhastighets digital utskrift og bringer ytterligere fokus til emballasjemarkedet.

Inca Digital ble dannet som en spin-out av Cambridge Consultants Ltd (CCL) i 2000. Andre inkjet-selskaper har blitt dannet som spin-outs av CCL, inkludert Xaar, Elmjet, Linx og Domino.

Inca lanserte verdens første widescreen UV-inkjetprinter. Siden 2005 har Inca vært en del av Screen. I 2007 ble Onset-serien lansert. Inca har også utviklet Truepress Jet W3200UV-skriveren for Screen GP og SpyderX som ble lansert i 2016.

– Inca-oppkjøpet er et stort steg i Agfas transformasjon. Digitalprint er en lønnsom vekstmotor for hele konsernet med et enormt potensial, som vil bli ytterligere forsterket ved kjøpet av Inca, sier Pascal Juéry, president og administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group.

Oppkjøpet inkluderer porteføljen av eksisterende høyhastighets multipass-printere, en sterk serviceorganisasjon, en redesignet serie med enkeltpass-printere for flere emballasjeapplikasjoner, samt en felles utvikling av en tilpasset in-line Print Engine i samarbeid med ledende bølgepapprodusent BHS Corrugated.

Stephen Tunnicliffe-Wilson, administrerende direktør / CTO i Inca Digital Printers Ltd.:
– Agfas oppkjøp gir oss muligheten til å kombinere vår teknologiske kunnskap og vil gjøre oss i stand til å bli en ledende digital emballasjeprodusent over hele verden. Våre nye eiere har vist langsiktig forpliktelse til det digitale printmarkedet, og vi er ekstremt stolte og ser frem til å bli en del av Agfa-familien.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1