Agfa kjøper storformatprodusent av Screen

Agfa-Gevaert Group kjøper Inca Digital Printers fra Screen Graphic Solutions Group, forutsatt at de får de vanlige godkjenningene. Oppkjøpet styrker Agfas posisjon innen høyhastighets digital utskrift og bringer ytterligere fokus til emballasjemarkedet.

Inca Digital ble dannet som en spin-out av Cambridge Consultants Ltd (CCL) i 2000. Andre inkjet-selskaper har blitt dannet som spin-outs av CCL, inkludert Xaar, Elmjet, Linx og Domino.

Inca lanserte verdens første widescreen UV-inkjetprinter. Siden 2005 har Inca vært en del av Screen. I 2007 ble Onset-serien lansert. Inca har også utviklet Truepress Jet W3200UV-skriveren for Screen GP og SpyderX som ble lansert i 2016.

– Inca-oppkjøpet er et stort steg i Agfas transformasjon. Digitalprint er en lønnsom vekstmotor for hele konsernet med et enormt potensial, som vil bli ytterligere forsterket ved kjøpet av Inca, sier Pascal Juéry, president og administrerende direktør i Agfa-Gevaert Group.

Oppkjøpet inkluderer porteføljen av eksisterende høyhastighets multipass-printere, en sterk serviceorganisasjon, en redesignet serie med enkeltpass-printere for flere emballasjeapplikasjoner, samt en felles utvikling av en tilpasset in-line Print Engine i samarbeid med ledende bølgepapprodusent BHS Corrugated.

Stephen Tunnicliffe-Wilson, administrerende direktør / CTO i Inca Digital Printers Ltd.:
– Agfas oppkjøp gir oss muligheten til å kombinere vår teknologiske kunnskap og vil gjøre oss i stand til å bli en ledende digital emballasjeprodusent over hele verden. Våre nye eiere har vist langsiktig forpliktelse til det digitale printmarkedet, og vi er ekstremt stolte og ser frem til å bli en del av Agfa-familien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: