Johs Olsen kjøper Wittusen & Jensens grossistvirksomhet

PUBLISERT: 16 juni 2022
OPPDATERT: 21 mars
Johannes Berger, styreleder og hovedaksjonær Johs Olsen Handel og Peter Odd Jensen, representant for eiere Wittusen & Jensen A/S (WJ Business Partner) og påtroppende styremedlem i Johs Olsen Handel. Foto: Pressebilde

Johs Olsen, gjennom Johs Olsen Handel kjøper 100% av aksjene i Wittusen & Jensens datterselskap WJ Business Partner.

Med dette styrker Johs Olsen sin tilstedeværelse i det sentrale østlandsområdet, og vil få en omsetning på godt over en milliard kroner, noe som vil gjøre selskapet til markedets største norskeide forbruksvaregrossist.

WJ Business Partner AS
WJ Business Partner AS er et av de mest tradisjonsrike selskapene innen engroshandel i Norge. Selskapet ble etablert i 1897, og hadde i 2021 en omsetning på 415 millioner kroner. Selskapet er familieeid. WJ BP har hovedkontor på Skullerud i Oslo, og hovedlager på Berger i Skedsmo, med til sammen 95 ansatte. De har to forretningsområder, forbruksmateriell og emballasje og profil og print. Selskapet selger i hele landet, men har en betydelig markedsposisjon og tyngde i Oslo, Innlandet og Viken som er selskapets hjemmemarked.

Johs Olsen Handel
Johs Olsen Handel er et konsern og eierselskap for Norengros Johs Olsen AS. Selskapet med hovedkontor og logistikksenter på Gjøvik og 120 ansatte har historie tilbake til 1923 og er en ledende leverandør av forbruksvarer til offentlig og privat sektor i Oslo, Innlandet og deler av Viken. Selskapet har fem butikker, og omsatte for 651 millioner i 2021. Johs Olsen selger varer innen storhusholdning, emballasje og kontor- og datarekvisita. Johs Olsen Handel eier også 50% av aksjene i Ødegaard Engros AS, som er lokalisert i Ålesund og omsatte for 491 MNOK i fjor innenfor de samme varegruppene i Midt-Norge. Både Johs Olsen og Ødegaard Engros er medlemmer i Norengros kjeden.

Som en del av transaksjonen kommer Wittusen & Jensen A/S inn på eiersiden som en minoritetsaksjonær med rundt 6% av aksjene i Johs Olsen Handel.
– Vi er glade for å spille en aktiv rolle i konsolideringen av grossistbransjen, sier Peter Odd Jensen, daglig leder og representant for eierfamiliene i WJ. – Tiden var nå inne for å skrive et nytt kapittel i WJ Business Partner sin lange og stolte historie. Vi har stor tro på denne framtidige konstellasjonen, og ser frem til å være med videre i en mindre eierposisjon, avslutter Jensen.

Johannes Berger, styreleder og hovedaksjonær Johs Olsen Handel og Peter Odd Jensen, representant for eiere Wittusen & Jensen A/S (WJ Business Partner) og påtroppende styremedlem i Johs Olsen Handel, Tomas Holmestad, Adm dir Johs Olsen og Johs Olsen Handel og Sven Erling Øversjøen, driftsdirektør og påtroppende Adm dir i WJ Business partner. Foto: Pressebilde

– Johs Olsen og WJ passer svært godt sammen, sier Johannes Berger, hovedeier og styreleder i Johs Olsen Handel. – De to selskapene får sammen en god markedsposisjon i det sentrale østlandsområdet, og dette danner et godt grunnlag for videre vekst. Vi blir faktisk markedets største norskeide forbruksvaregrossist, og det er vi stolte over. Sammen vil disse selskapene spille en nøkkelrolle i å drive grossistbransjen videre og kunne gi våre kunder enda bedre utvalg, service og priser, konkluderer Berger.

Må godkjennes av konkurransemyndighetene
JO handel vil få en konsolidert omsetning på 1,3 milliarder kroner etter transaksjonen.
– Etter transaksjonen er godkjent av konkurransemyndighetene venter en fase der vi skal lære hverandre å kjenne, før vi planlegger noen integrasjonsaktiviteter, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Johs Olsen Handel. – Vi er innstilt på at dette skal ta noe tid. For selskapets ansatte og kunder vil derfor alt fortsette som før i den kommende tiden. Selskapene vil fortsette å operere under sine to respektive merkenavn, og kundene vil fortsatt forholde seg til den samme dyktige fagkonsulenten, kundesenter og nettbutikken som i dag, avslutter Holmestad.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324