LOS Digital kjøper Renessanse Media

PUBLISERT: 8 august 2022
OPPDATERT: 21 mars

LOS Digital i Larvik kjøper alle aksjene i Renessanse Media AS. Sistnevntes trykkeri og bokbinderi flyttes til Larvik, der LOS etablerer et “større bokbinderi med fokus på hardcover, softcover og spiraliserte produkter.” Det melder LOS Digital i en pressemelding.

LOS Digital har de senere år utviklet seg til å bli en av de største digitaltrykkeriene i Skandinavia, og har satset stort på eskeproduksjon og bokproduksjon for to år siden.

– Å få med Renessanse Media på laget er vi svært stolte over. De har en stor kunnskap om bokproduksjon og førtrykk, og dette vil passe perfekt inn i profilen LOS Digital har, sier daglig leder i LOS Digital, Eirik Andersen.

Trond Torstensen, daglig leder i Renessanse Media, sier i pressemeldingen at man har vært på jakt etter en partner en god stund, og at man er veldig fornøyd med at det ble LOS Digital.

– Vi har de seneste årene ønsket flere ben å stå på, men har innsett at det krevde større økonomiske muskler for å lykkes. Vi valgte derfor å ta kontakt med de i bransjen vi så opp til og som vi kunne passe inn hos. Vi er derfor stolte over å kunne meddele at vi blir en del av LOS Digital. Alle ansatte i Renessanse Media får tilbud om å være med videre hos LOS Digital, sier Torstensen.

Etter sammenslåingen vil LOS Digital være alene om å kunne tilby produksjon av hardcover bøker under samme tak. med muligheter for unik trykkvalitet med det beste utstyret fra HP Indigo, flere av Canons beste maskiner og spesialeffekter som lakk og foliepreg på Scodix Ultra 202 og markedets beste boklinje for mellomvolum, kan LOS Digital tilby både PUR limfreste og trådheftede bøker.

«Alle prosesser fra førtrykk, trykk, foliering, lakk og preg til innbinding foregår under samme tak. Dette sparer tid, kostnader og er bra for miljøet,» avslutter pressemeldingen.

 

Les videre

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Oppdatert limfres for raskere bokproduksjon

AIT Grafisk i Oslo er en av Norges største bokprodusenter med flere forlag på kundelisten. Det krever pålitelig utstyr og nylig kjøpte selskapet en ny limfres fra C.P. Bourg for å sikre produksjonen fremover.
AIT Mats Ingar

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Lover stabile papirpriser ut året

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.
paper-279007_1920-1024x767

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10