Gallus går heldigitalt med ny etikettpresse

PUBLISERT: 25 august 2022
OPPDATERT: 25 august
Heidelberg og Gallus har utviklet Gallus One for digital etikettproduksjon. Foto: Pressebilde

Gallus og Heidelberg presenterer sin første heldigitale etikettpresse – Gallus One – for å møte det økende behovet for etiketter på ruller.

Ifølge Gallus er den nye maskinutgivelsen et banebrytende tillegg til selskapets tradisjonelle konvensjonelle og hybride trykkpresser. Gallus One er produsentens første heldigitale etikettpresse og er utviklet spesielt for å gi brukeren lave produksjonskostnader. Gallus skriver i en pressemelding at den digitale pressen er utviklet med en konkurransedyktig total eierkostnad (TCO) – en lav terskel for å kunne produsere kostnadseffektive digitale etiketter med høy automatisering, skybasert teknologi og integrasjon i Prinect produksjonsflyt.

70 meter i timen
Den nye digitale pressen er en videreutvikling av Gallus Labelmaster-plattformen, et samarbeid mellom Heidelberg og Gallus. Det er en 340 millimeter bred rull-til-rull-maskin med UV-inkjetteknologi (CMYK med hvitt som ekstravalg) som skriver ut opptil 70 meter i minuttet. Pressen tilbyr variable data med 1200 x 1200 dpi som høyeste oppløsning. Den er også utstyrt med et inline-kamera som måler rullens fulle bredde for å sikre registrering, farge og kvalitet.

For ulike printoperasjoner
Ifølge Gallus egner den nye digitale pressen seg for virksomheter som et supplement til eksisterende analoge Gallus-presser, for offsettrykkere eller helt uavhengig for de som ønsker å ta steget inn i digital etikettproduksjon.

– Med lanseringen av Gallus One gjør vi mer enn bare å lansere en ny trykkpresse på markedet. Vi tilbyr en unik løsning som har kapasitet til å drive den neste store muligheten innen etiketter, sier Dario Urbinati, salgs- og servicedirektør i Gallus Group, i en pressemelding.

– Med skyfunksjonene innebygd i Gallus One kan du ikke bare nyte ekstern konfigurasjon, men også overvåke maskinytelse og standardisering på tvers av presseporteføljen og produksjonsanleggene.

Gallus One, sammen med all programvare og maskinvare, er allerede tilgjengelig for forhåndsbestilling.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Canon titter inn i nye markeder

Det er en Canon i kanonform, som med sin 4.800 m2 store Drupa-stand viser hvorfor de er markedsleder innen flere teknologier.
Drupa_Canon

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1