Stans i papirproduksjon pga strømprisene

Foto: Arkivfoto

Elektrisitetskostnadene for Lessebo Paper har økt enormt, fra €3 millioner til €19 millioner per år. Den drastisk økte strømprisen har ført til at Lessebo Paper besluttet å stoppe produksjonen fra onsdag 31. august. Beslutninger om produksjon vil heretter bli tatt daglig avhengig av strømprisen.

Jens Olson, adm. dir. Lessebo Paper.

Spotprisen på strøm i Sør-Sverige har steget betydelig de siste månedene. Onsdag 31. august ligger strømprisen på et nivå på 518,73 EUR pr MWh, noe som resulterer i en daglig strømutgift på mer enn EUR 58 000 for Lessebo Paper. Derfor settes produksjonen på Lessebo Paper på pause onsdag 31. august. Fra nå av vil det tas en beslutning om produksjon daglig avhengig av strømprisen for den kommende dagen.

Papirindustrien er elektrisitetsintensiv, og strømprisøkningene vil mest sannsynlig ikke bare ramme Lessebo Paper, men flere industrier i Sør-Sverige.

– Siden høsten 2021 har strømprisen gradvis økt, og vi ser ikke at økningene har avtatt, snarere tvert imot. Historisk sett medfører vinterperioden vanligvis høyere strømpriser, og det at vi allerede har rekordhøye strømpriser i august gir stor bekymring, sier Jens Olson, administrerende direktør i Lessebo Paper.

Lessebo Paper produserer en rekke forskjellige varemerker og papirtyper, inkludert Scandia 2000 og Colorit.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: