Fedrigoni kjøper papirfabrikk av Arjowiggins

Fedrigoni Group, som er leverandør av premiumpapir til luksusemballasje, premiumetiketter og selvklebende materialer med mer, har signert en avtale med det engelsk-franske selskapet Arjowiggins om kjøp av papirfabrikken Guarro Casas i Spania.

Guarro Casas har over 300 års historie og høyprofilert ekspertise innen produksjon og etterbehandling av spesialpapir. Fabrikken ligger i Gelida (nær Barcelona), hvor det er 140 ansatte.

Avtalen ble signert bare dager etter at Arjowiggins Group og dets britiske datterselskaper gikk i konkurs. Guarro Casas er høyt spesialisert i produksjon av kvalitetspapir som brukes i luksusemballasje, bokomslag og sikkerhetsapplikasjoner. I noen av disse segmentene utmerker Fedrigoni seg allerede på globalt nivå, og ytterligere synergier kan utvikles, forventer de.

– Kjøpet av Guarro Casas er et nytt kapittel i vår globale vekststrategi i verden av spesialpapir for førsteklasses emballasje og andre kreative applikasjoner som lar oss betjene alle merker, designere, trykkerier, emballasjekonverterere enda mer effektivt. Med oppkjøpet av Guarro Casas vil vi utvide vår portefølje med ytterligere kunnskap og teknologier som kompletterer vår egen, sier Marco Nespolo, administrerende direktør i Fedrigoni Group.

Avtalen er Fedrigonis fjerde kjøp i år. De har også signalisert at deres nye produksjonspartnerskap med Mohawk til slutt kan resultere i en overtakelse av det selskapet.

Ingen kjøpere til Arjowiggins engelske fabrikker
Perioden som de engelske advokatene hadde lagt ut på anbud for Arjowiggins engelske fabrikker er utløpt uten at det har dukket opp noen aktuelle kjøpere. Derfor er neste steg i prosessen at fabrikkens eiendeler legges ut for salg enkeltvis. Det betyr at fabrikkene må legges ned og de ansatte avskjediges.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.