Ricohs B2-inkjet nærmer seg lansering

PUBLISERT: 21 november 2022
OPPDATERT: 19 desember
Det har gått noen år siden Ricoh annonserte sin B2-format inkjetpresse Z75. Nå har den endelig gått inn i beta-testfasen foran lanseringen til neste år.

Mike Herold, Global Marketing Manager, forklarer den lange ventetiden med at pandemien og forsyningssituasjonen har gjort det vanskelig å opprettholde takten. Samtidig har de ikke ønsket å fravike sin utrullingsplan, hvor de med stor omhu velger samarbeidspartnere som både kan bidra til utviklingen, men også dra nytte av maskinen selv. Den første betatesteren er det amerikanske trykkeriet Heeter.

Heeter har installert både web- og arkinkjet samt tonerprintere og kan betraktes som en entusiast for digital utskriftsteknologi. Det amerikanske kommersielle trykkeriet har flyttet offsetarbeid til inkjet og produserer nå høyere utskriftskvalitet raskere og med færre krav til personalet, ifølge trykkerisjef Kirk Schlecker. Han sier:

– Det vi har sett gjennom årene er at inkjet kan levere bedre kvalitet enn offset, på kortere tid og med mindre stress på våre ansatte. Ricoh Pro Z75 er neste steg i denne utviklingen.

Blant en gruppe kommersielle trykkerier fra Frankrike, Storbritannia, Spania, Nederland og Danmark som besøkte Heeter for personlig å evaluere Pro Z75 var Rafael Mari, medgründer av den franske nettskriveren Realisaprint.com. Han sier:
– Vi er under større press for å levere print på et bredere spekter av medier og applikasjoner, samtidig som vi møter strammere tidsfrister. Dette er midt i en situasjon med eskalerende råvare- og energikostnader samt press på forsyningskjeden og bemanningen. Pro Z75s kombinasjon av utskriftskvalitet, allsidighet og brukervennlighet løser denne utfordringen perfekt.

Det har aldri vært et bedre tidspunkt å innovere med inkjet

Eef de Ridder, visepresident, grafisk kommunikasjon, Ricoh Europe sier:
– Overgangen fra offset til digital akselererer med rekordfart. Pro Z75 leverer med en kraftfull kombinasjon av høy produktivitet og høy kvalitet drivstoff til den akselerasjonen.
Printindustrien er i utvikling. Investeringer i digitalt er veien videre. Med partnere som er like forpliktet til den digitale fremtiden og et team som energisk tror på mulighetene, er vi et levende bevis på printindustriens innovasjon og overlevelse som mange kanskje tidligere har tvilt på.

Teknologien

Maskinen er utstyrt med en lang tørkeseksjon, som er nødvendig for å sikre at det vannbaserte blekket er helt tørt før utskrift på baksiden av arket, og for å unngå at spesielt ubestrøket lett papir reagerer for voldsomt på vannet. Du kan skrive ut på 60-400 g/m2 ubestrøket papir og 73-400 g/m2 bestrøket.

Pro Z75 er utstyrt med et piezo-skrivehode på 1200 dpi og kan skrive ut 4500 B2-ark i timen, halvparten av det ved print på begge sider. Ricoh sier at det er posisjonert for å akselerere overgangen fra offset til digital trykking.

Pro Z75 var ikke utstilt på den nylige Printing United-messen i Las Vegas, men utskriftsprøver var tilgjengelige.

Den får trolig sin europeiske debut på Hunkeler Innovation Days i slutten av februar. Ricoh sier at kommersiell tilgjengelighet vil være i midten av 2023.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12