Med lanseringen av både UV- og harpiksmodellene dekker Roland DG hele spekteret innenfor Truevis-serien, hvor de allerede har økosolvent-teknologien.
Martin Sigsgaard, Nordic Sales Manager, er svært fornøyd med at de på Fespa-messen nå kunne tilby tre forskjellige fargeteknikker på samme plattform, noe som gir kundene den beste løsningen for deres behov. Det er det han sier:
Samme plattform og operasjon
– Siden lanseringen av den første Truevis i 2016 har serien fått global anerkjennelse fra det profesjonelle grafikksegmentet. I mars 2022 lanserte vi fire nye ecosolvent-modeller rettet mot skilt-, grafikk- og personaliseringsmarkedet. I januar 2023 ble utvalget utvidet med seks nye modeller, slik at vi nå har UV-, harpiks- (latex) og økosolvent-teknologi – som gir helt andre muligheter. Dette er den første harpiksskriveren i Roland DG-serien. Ved å bruke samme maskinteknologi og VersaWorks-programvare er det ingen forskjell for operatøren om han jobber med den ene eller den andre fargeteknologien. Alt i alt må dette gjøre hverdagen enklere.
Martin Sigsgaard legger til at blekkpatronene i Truevis-serien inneholder en pose som automatisk rulles tett inni patronen for å maksimere bruken av blekket. Etter det er det bare posen som må byttes, ikke hele patronen.
Utskrift på tredimensjonale objekter
Det er også noen interessante tillegg til Versa Objects-serien, som er et veldig bredt utvalg preget av evnen til å skrive ut på tredimensjonale objekter – derav navnet. Teknologien er UV og derfor kan de skrive ut på stort sett hva som helst.
Det startet med LEF-modellene, skrivebordsmodeller som kan skrive ut flasker, bokser, smarttelefondeksler, golfballer og mye mer. Siden den gang har serien blitt utvidet med CO-modellene, som er større gulvversjoner som har større trykkflate og derfor kan trykke større medier eller flere golfballer om gangen.
Det siste tilskuddet er Versaobject EU-1000MF, som er en ekte storformatskriver med et format på 122 x 244 cm. Den kan skrive ut på objekter opp til 95 millimeter høye. Martin Sigsgaard forklarer at det er stor interesse fra grafiske bedrifter for å utvide sitt bruksområde, men at industrisegmentet også er veldig interessant.
Minimalistisk inngangsmodell for tekstil
Roland DGs FESPA-stand inneholdt også en liten DTF-printer (Direct-to-Film). Det så ikke ut som noe spesielt og er sannsynligvis noe av det mest minimalistiske du kan finne på Roland DG. Martin Sigsgaard fortalte oss imidlertid at denne lille inngangsmodellen for tekstiltrykk hadde overbevist dem fullstendig. De har solgt så mange at det noen ganger ikke har vært mulig å møte etterspørselen. Martin Sigsgaard sier:
– Det er en veldig liten løsning som i tillegg til printeren krever manuell limpåføring og varmepresse for å overføre trykket til tekstilet. På grunn av sin enkelhet og pris har det imidlertid vært et attraktivt startsett for mange som ønsker å prøve tekstiltrykk.
Programvaren gir en oversikt
Sist men ikke minst viste Roland DG sin nye Roland DG Connect-programvare, som kan overvåke utstyret i sanntid. Dette betyr at f.eks. en operatør som kjører flere maskiner kan overvåke alle Roland-maskiner fra én arbeidsstasjon.
Programvaren kan for eksempel vise om printerne skriver ut eller er i standby, om printerne trenger vedlikehold, et miniatyrbilde av gjeldende jobb og status for blekklagre og forbruk.
Connect kan brukes både som lokal overvåking, men kan også åpnes slik at Roland DG får tilgang til statistikk og maskinovervåking for serviceformål.