Mer digitalisering og bærekraft med Smart Factory

PUBLISERT: 11 mars 2024
OPPDATERT: 11 mars
Pressebilde.

Müller Martinis Smart Factory er et slag for mer bærekraft i trykkeribransjen – ikke bare ved å redusere CO2-utslippene betydelig, men også ved å drive den digitale transformasjonen.

Ifølge en beregning fra den tyske bransjeorganisasjonen Bundesverband Druck und Medien utgjør CO2-utslippene fra alle trykte produkter produsert i Tyskland mindre enn én prosent av landets årlige CO2-utslipp. Men Müller Martini ønsker å ta ansvar for bærekraften til printproduktene og gi et betydelig bidrag til å redusere CO2-avtrykket ytterligere.

Müller Martini fokuserer på tre sentrale operasjonsområder hvor en direkte påvirkning kan oppnås: integrering av datadrevne beslutninger i produksjon, optimal utnyttelse av maskiner i drift og realisering av bærekraftige forretningsmodeller for kundene.

Gitt den lange levetiden til Müller Martinis robuste maskiner, ligger det største potensialet for optimalisering i å redusere papirforbruket, da det er her en stor del av CO2-avtrykket genereres. Müller Martinis Smart Factory, som kan produsere individualiserte trykkprodukter i en serie uten oppsettider og oppstartsavfall, er i tråd med bærekraftsånden.

Fordelene med on-demand-produksjon er åpenbare i denne sammenhengen, spesielt i forbindelse med digitale trykkesystemer (web og arkmatet). Opplaget er nøyaktig tilpasset etterspørselen – kun det som selges trykkes – alt annet produseres ikke i det hele tatt.

Finishing 4.0

Den nåværende transformasjonen av den grafiske industrien krever fleksible etterbehandlingsløsninger med korte, automatiserte omstillingsprosesser og minimalt med avfall. Det er her Muller Martinis Finishing 4.0 utviklingsstrategi kommer inn i bildet. Ingen eller kun minimale justeringer er nødvendig ved jobbytte. Denne oppsettstøtten sparer tid og minimerer avfall ved oppstart.

Merverdien til Finishing 4.0 er også synlig i energi- og ressurseffektivitet. On-demand produksjon sparer betydelige mengder papir, blekk, løsemidler, vann og energi, som til sammen utgjør mer enn 95 prosent av et trykkprodukts karbonavtrykk.

Produksjonen under kontroll

For å koble de enkelte systemene til hverandre i et nettverk er det nødvendig med et omfattende arbeidsflytsystem som kobler sammen alle arbeidstrinn – fra ordreaksept til frakt. I dag kan Connex-arbeidsflyten fra Müller Martini kartlegge et bredt spekter av produksjonsscenarier, for eksempel print-on-demand eller book-of-one. Connex arbeidsflyt er hjertet i Smart Factory, der det ikke finnes ferdige løsninger.

– Hver arbeidsflyt må være perfekt tilpasset den enkelte bedrift for å kunne implementere den digitale transformasjonen i praksis, sier Adrian Mayr, Head of Product Management i Müller Martini.

Connex arbeidsflyt sikrer sammenhengen mellom organisasjonsnivå (MES/MIS) og produksjonsnivå. Dette gjør det mulig å spore tilbakemeldinger fra produksjonen helt ned til det enkelte produkt i sanntid. Smart optimalisering av produksjonen muliggjør ytterligere reduksjoner i omstillingsarbeid og papiravfall, som igjen bidrar til effektivitet og bærekraft. Müller Martinis tilnærming i denne sammenhengen bygger på prinsippet om «det første eksemplaret skal kunne selges».

Å drive den digitale transformasjonen

– De fleste av våre systemer er forberedt for fremtidig utvidelse med komponenter for behandling av digitalt trykte produkter. Det gjelder så vel samleheftere som limbindere og hardcover-systemer, sier Adrian Mayr. I praksis betyr dette at installerte systemer kan oppgraderes i felt for å møte gjeldende markedskrav. For eksempel kan et eksisterende samleheftere oppgraderes med et digitalt alternativ, og dermed brukes til digital arkmatet så vel som rullbasert utskrift eller en kombinasjon av disse.

Muller Martini vil demonstrere hvordan dette fungerer fra 28. mai på Drupa-standen 1B50 og på «touchpoint sustainability» i hall 14.

Les videre

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12