Agfa deles opp i tre enheter

PUBLISERT: 10 august 2005
OPPDATERT: 21 mars

Agfa-Gevaert har besluttet å dele virksomheten i tre selvstendige forretningsområder – Graphics, Healthcare og Materials. Det sistnevnte området omfatter Agfas virksomhet innenfor film og filmrelaterte produkter, med nisjeprodukter fra avdelingen Speciality Products. Omstruktureringen vil i følge Agfa gi årlige besparelser på rundt 250 millioner euro fra 2008. Dessuten vil Agfa gi hvert forretningsområde maksimal fleksibilitet for å kunne implementere de respektive områdenes vekststrategi. Dessuten skal Agfas grafiske divisjon avvikle sin produksjon av analoge plater i Sulmona i Italia, et anlegg selskapet overtok i sammenheng med oppkjøpet av Lastra i begynnelsen av 2004. Årsaken til stengningen er i følge selskapet at etterspørselen etter positive analoge offsetplater er kraftig redusert til fordel for digitale plater.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1