Agfa deles opp i tre enheter

Agfa-Gevaert har besluttet å dele virksomheten i tre selvstendige forretningsområder – Graphics, Healthcare og Materials. Det sistnevnte området omfatter Agfas virksomhet innenfor film og filmrelaterte produkter, med nisjeprodukter fra avdelingen Speciality Products. Omstruktureringen vil i følge Agfa gi årlige besparelser på rundt 250 millioner euro fra 2008. Dessuten vil Agfa gi hvert forretningsområde maksimal fleksibilitet for å kunne implementere de respektive områdenes vekststrategi. Dessuten skal Agfas grafiske divisjon avvikle sin produksjon av analoge plater i Sulmona i Italia, et anlegg selskapet overtok i sammenheng med oppkjøpet av Lastra i begynnelsen av 2004. Årsaken til stengningen er i følge selskapet at etterspørselen etter positive analoge offsetplater er kraftig redusert til fordel for digitale plater.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: