Privat PC-bruk en stor sikkerhetsrisiko

PUBLISERT: 19 desember 2005
OPPDATERT: 21 mars

I følge en pressemelding fra IT-sikkerhetsselskapet McAfee bruker mange ansatte sin bærbare jobb-PC til private oppgaver, og 80 prosent stoler på at IT-avdelingen har tatt de nødvendige sikkerhetstiltak. Knut Stadskleiv i McAfee i Norge mener at de ansattes adferd fører til at bedriftens sikkerhetsinvesteringer nærmest er bortkastet. – Det kan være nok at en ansatt kobler PC-en til en virussmittet MP3-spiller eller mobiltelefon, sier han. Utfra en undersøkelse gjennomført av McAfee er det fire grupper av ansatte som spesielt representerer en risiko for bedriftens IT-sikkerhet. Den største gruppen er ansatte med begrenset IT-kunnskap, som sammen med familien benytter arbeidsgivers bærbare PC som om den var privat. Den nest største gruppen er ”teknofriker”, som benytter et stort utvalg tekniske produkter, som USB-minnebrikker og MP3-spillere, til sin jobb-PC. Omtrent en fjerdedel av deltagerne i undersøkelsen svarte at de benytter arbeidsgivers PC til å surfe på Internett hjemmefra, der sikkerheten ofte er dårligere enn på arbeidsplassen. Undersøkelsen ble gjennomført i en rekke europeiske land, men ikke i Norge.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo