Adobe Lightroom utfordrer Apple Aperture

Grensesnittet skiller seg fra øvrige Adobe-produkter og bygger på moduler, eller produksjonstrinn som bildene går gjennom. Det finnes for eksempel et bildebibliotek, en redigeringsposisjon og en såkalt Lights Out-posisjon, der alt verktøy blir borte og bare bildet vises. Lightroom vil ha støtte for Adobe Camera Raw-format og kan håndtere bilder fra over 100 ulike digitalkameramodeller. Dessuten skal importerte råformatsbilder kunne konverteres og lagres i DNG (Digital Negative). Lightroom kommer først bare for Mac (OS X 10.4.3). Betaversjonen oppdateres i løpet av 2006 og en skarp versjon forventes å komme i butikken mot slutten av året. Les mer på www.adobe.no.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *