Apple med doble Intel-prosessorer

Ryktene var mange, og stemningen høy i forkant av Steve Jobs keynote på MacWorld i San Fransisco 10. januar. Apple-sjefen leverte varene, blant annet i form av ny iMac og ny Powerbook, som ventet med Intel Core Duo-prosessorer. Den nye bærbare Powerbook-maskinen for det profesjonelle markedet har fått navnet MacBook Pro, og utstyrt med kamera og fjernkontroll. Den benytter Intels nye Core Duo-prosessor, med to kjerner. Apple påstår at dette er verdens raskeste bærbare datamaskin, med en hastighet som er opptil fire ganger raskere enn dagens PowerPC-baserte Powerbook-modeller. Mange spekulerer i navneendringene, og det norske Mac-nettstedet mac1.no tipper at fremtidige iBook-maskiner vil hete MacBook, mens Powerbook-modellene heretter vil hete MacBook Pro. Den nye MacBook Pro slippes i første omgang i to utgaver, begge med 15-tommer skjerm. Den minste utgaven har 1,67 GHz prosessor, 512 MB internminne og 80 GB disk. Storebroren er utstyrt med 1,8 GHz prosessor, 1 GB internminne og 100 GB disk som standard. Også iMac har fått Intels Core Duo-prosessor, og den nyeste iMac-en skal være opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og utstyrt med blant annet videokonferansekamera og funksjonalitet for bruk som mediesenter. De nye iMac-modellene leveres i to modeller; en med 17 tommer skjerm og 1,83 GHz prosessor, mens den største har 20 tommer skjerm og 2 GHz prosessor. Andre nyheter på Mac World Expo i San Fransisco er i iPod med FM-tuner, Photocasting fra iPod (RSS-tjeneste), ny iMovie, fjernkontroll til den nyeste iPod og oppdatering til QuickTime 7.0.4.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: