Apple med doble Intel-prosessorer

Ryktene var mange, og stemningen høy i forkant av Steve Jobs keynote på MacWorld i San Fransisco 10. januar. Apple-sjefen leverte varene, blant annet i form av ny iMac og ny Powerbook, som ventet med Intel Core Duo-prosessorer. Den nye bærbare Powerbook-maskinen for det profesjonelle markedet har fått navnet MacBook Pro, og utstyrt med kamera og fjernkontroll. Den benytter Intels nye Core Duo-prosessor, med to kjerner. Apple påstår at dette er verdens raskeste bærbare datamaskin, med en hastighet som er opptil fire ganger raskere enn dagens PowerPC-baserte Powerbook-modeller. Mange spekulerer i navneendringene, og det norske Mac-nettstedet mac1.no tipper at fremtidige iBook-maskiner vil hete MacBook, mens Powerbook-modellene heretter vil hete MacBook Pro. Den nye MacBook Pro slippes i første omgang i to utgaver, begge med 15-tommer skjerm. Den minste utgaven har 1,67 GHz prosessor, 512 MB internminne og 80 GB disk. Storebroren er utstyrt med 1,8 GHz prosessor, 1 GB internminne og 100 GB disk som standard. Også iMac har fått Intels Core Duo-prosessor, og den nyeste iMac-en skal være opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og utstyrt med blant annet videokonferansekamera og funksjonalitet for bruk som mediesenter. De nye iMac-modellene leveres i to modeller; en med 17 tommer skjerm og 1,83 GHz prosessor, mens den største har 20 tommer skjerm og 2 GHz prosessor. Andre nyheter på Mac World Expo i San Fransisco er i iPod med FM-tuner, Photocasting fra iPod (RSS-tjeneste), ny iMovie, fjernkontroll til den nyeste iPod og oppdatering til QuickTime 7.0.4.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: