Apple med doble Intel-prosessorer

PUBLISERT: 11 januar 2006
OPPDATERT: 11 januar

Ryktene var mange, og stemningen høy i forkant av Steve Jobs keynote på MacWorld i San Fransisco 10. januar. Apple-sjefen leverte varene, blant annet i form av ny iMac og ny Powerbook, som ventet med Intel Core Duo-prosessorer. Den nye bærbare Powerbook-maskinen for det profesjonelle markedet har fått navnet MacBook Pro, og utstyrt med kamera og fjernkontroll. Den benytter Intels nye Core Duo-prosessor, med to kjerner. Apple påstår at dette er verdens raskeste bærbare datamaskin, med en hastighet som er opptil fire ganger raskere enn dagens PowerPC-baserte Powerbook-modeller. Mange spekulerer i navneendringene, og det norske Mac-nettstedet mac1.no tipper at fremtidige iBook-maskiner vil hete MacBook, mens Powerbook-modellene heretter vil hete MacBook Pro. Den nye MacBook Pro slippes i første omgang i to utgaver, begge med 15-tommer skjerm. Den minste utgaven har 1,67 GHz prosessor, 512 MB internminne og 80 GB disk. Storebroren er utstyrt med 1,8 GHz prosessor, 1 GB internminne og 100 GB disk som standard. Også iMac har fått Intels Core Duo-prosessor, og den nyeste iMac-en skal være opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og utstyrt med blant annet videokonferansekamera og funksjonalitet for bruk som mediesenter. De nye iMac-modellene leveres i to modeller; en med 17 tommer skjerm og 1,83 GHz prosessor, mens den største har 20 tommer skjerm og 2 GHz prosessor. Andre nyheter på Mac World Expo i San Fransisco er i iPod med FM-tuner, Photocasting fra iPod (RSS-tjeneste), ny iMovie, fjernkontroll til den nyeste iPod og oppdatering til QuickTime 7.0.4.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie