Apple med doble Intel-prosessorer

Ryktene var mange, og stemningen høy i forkant av Steve Jobs keynote på MacWorld i San Fransisco 10. januar. Apple-sjefen leverte varene, blant annet i form av ny iMac og ny Powerbook, som ventet med Intel Core Duo-prosessorer. Den nye bærbare Powerbook-maskinen for det profesjonelle markedet har fått navnet MacBook Pro, og utstyrt med kamera og fjernkontroll. Den benytter Intels nye Core Duo-prosessor, med to kjerner. Apple påstår at dette er verdens raskeste bærbare datamaskin, med en hastighet som er opptil fire ganger raskere enn dagens PowerPC-baserte Powerbook-modeller. Mange spekulerer i navneendringene, og det norske Mac-nettstedet mac1.no tipper at fremtidige iBook-maskiner vil hete MacBook, mens Powerbook-modellene heretter vil hete MacBook Pro. Den nye MacBook Pro slippes i første omgang i to utgaver, begge med 15-tommer skjerm. Den minste utgaven har 1,67 GHz prosessor, 512 MB internminne og 80 GB disk. Storebroren er utstyrt med 1,8 GHz prosessor, 1 GB internminne og 100 GB disk som standard. Også iMac har fått Intels Core Duo-prosessor, og den nyeste iMac-en skal være opptil dobbelt så rask som forgjengeren, og utstyrt med blant annet videokonferansekamera og funksjonalitet for bruk som mediesenter. De nye iMac-modellene leveres i to modeller; en med 17 tommer skjerm og 1,83 GHz prosessor, mens den største har 20 tommer skjerm og 2 GHz prosessor. Andre nyheter på Mac World Expo i San Fransisco er i iPod med FM-tuner, Photocasting fra iPod (RSS-tjeneste), ny iMovie, fjernkontroll til den nyeste iPod og oppdatering til QuickTime 7.0.4.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: