Durst lanserer superbred Rho-modell

Nå kommer Durst med en ny storformatsmaskin i Rho-serien. Rho 350R er en UV-basert maskin som skriver ut fra rull-til-rull i bredder opptil 350 centimeter. Skriveren har en maksimal utskriftskapasitet på 120 kvadratmeter i timen, i oppløsningen 400 eller 600 ppt. I tillegg kan den håndtere et stort antall materialer, som polyester, kanvas, bomull, vinyl, transparenter med mer. I følge produsenten gir Rho 350R materialsvinn på kun rundt 60 centimeter i forbindelse med mating av nye ruller. – Den nye maskinen kompletterer Durst på en god måte, sier Hans Molander, storformatansvarlig hos Molanders. Tidligere flatbed-modeller fra Durst har hatt rull-til-rull som en tilleggsmulighet, mens det her er en dedikert rullbasert løsning som kombinerer UV-teknikk og ekstra bred rull. Durst 350R benytter selskapets egenutviklede skrivehodeteknikk Quadro Array Technology, som for første gang ble vist i maskinen Rho Pro 600 på Fespa i 2004. Fargesystemet støtter CMYK + hvitt og én dekorfarge. Blekket er utviklet spesielt for denne maskinen, og kan benyttes både innendørs og utendørs. – Siden Durst lanserer Rho 350R, har de også fremstilt et spesielt UV-blekk tilpasset denne modellen, forteller Hans Molander, som hevder det skal gi høyere bøyelighet og fleksibilitet, noe som er viktig ved utskrift på bøyelige materialer. Med en pris under 70 eurocent per kvadratmeter, er dette blekket rimeligere enn tidligere UV-blekk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *