Durst lanserer superbred Rho-modell

PUBLISERT: 13 januar 2006
OPPDATERT: 13 januar

Nå kommer Durst med en ny storformatsmaskin i Rho-serien. Rho 350R er en UV-basert maskin som skriver ut fra rull-til-rull i bredder opptil 350 centimeter. Skriveren har en maksimal utskriftskapasitet på 120 kvadratmeter i timen, i oppløsningen 400 eller 600 ppt. I tillegg kan den håndtere et stort antall materialer, som polyester, kanvas, bomull, vinyl, transparenter med mer. I følge produsenten gir Rho 350R materialsvinn på kun rundt 60 centimeter i forbindelse med mating av nye ruller. – Den nye maskinen kompletterer Durst på en god måte, sier Hans Molander, storformatansvarlig hos Molanders. Tidligere flatbed-modeller fra Durst har hatt rull-til-rull som en tilleggsmulighet, mens det her er en dedikert rullbasert løsning som kombinerer UV-teknikk og ekstra bred rull. Durst 350R benytter selskapets egenutviklede skrivehodeteknikk Quadro Array Technology, som for første gang ble vist i maskinen Rho Pro 600 på Fespa i 2004. Fargesystemet støtter CMYK + hvitt og én dekorfarge. Blekket er utviklet spesielt for denne maskinen, og kan benyttes både innendørs og utendørs. – Siden Durst lanserer Rho 350R, har de også fremstilt et spesielt UV-blekk tilpasset denne modellen, forteller Hans Molander, som hevder det skal gi høyere bøyelighet og fleksibilitet, noe som er viktig ved utskrift på bøyelige materialer. Med en pris under 70 eurocent per kvadratmeter, er dette blekket rimeligere enn tidligere UV-blekk.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik