Portfolio med støtte for flere filformater

Extensis Portfolio er et verktøy for katalogisering av bilder, lyd, video, presentasjoner med mer, egnet for deling av informasjon mellom brukere og for publisering på ulike medier. Nå er Portfolio klar i versjon 8, og listen over forbedringer er lang. Den nye versjonen har blant annet flere sorteringsvalg, nye muligheter for webpublisering og støtte for enda flere filformater. Hensikten med Portfolio er å gjøre katalogisering og gjenfinning av data enkelt, uansett om det gjelder tekst, bilder, video eller lyd. Eller noe annet, for listen over filformater er lang, og samtlige kan vises som prøvebilde i programmet. Portfolio-katalogen gir full oversikt over filene, uansett hvor og på hvilket medium de er lagret. Nytt i denne versjonen er at du kan arbeide i katalogen samtidig som katalogisering pågår, slik at man reduserer ventetiden. Ved bruk i arbeidsgrupper kan man nå sette tilgangsbegrensninger for hvert enkelt galleri, også i form av ”read-only”-gallerier. En egen funksjon for batch-konvertering sørger for at de fleste filtyper automatisk kan konverteres til JPG- eller TIFF-filer. Det gjør det for eksempel enkelt å lage lavoppløselige JPG-versjoner av et helt bildebibliotek, eller konvertere en serie Photoshop- eller RAW-filer til TIFF-format med spesifikk oppløsning. Hele eller deler av Portfolio-katalogen kan med noen tastetrykk publiseres på web, uten bruk av HTML-koder. Portfolio 8 støtter også RAW-formatet til Nikon, Canon, Olympus, Kodak og Fuji, og med siste versjon kan du også sende filer som e-post direkte fra programmet. Portfolio 8 består av følgende komponenter: Katalog, Client, Server, SQL Connect, SQL-baserte kataloger, NetPublish. I enbrukerversjon koster den nye versjonen av Portfolio kr. 2.045,-, mens man slipper unna med en drøy tusenlapp for en oppgradering. Serverversjon av produktet koster 51.000 kroner. Importøren Infinigate melder at produktet er tilgjengelig. Tilgjengelig for følgende operativsystemer: Windows 2000, XP, Mac OS X 10.3 eller nyere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: