Portfolio med støtte for flere filformater

Extensis Portfolio er et verktøy for katalogisering av bilder, lyd, video, presentasjoner med mer, egnet for deling av informasjon mellom brukere og for publisering på ulike medier. Nå er Portfolio klar i versjon 8, og listen over forbedringer er lang. Den nye versjonen har blant annet flere sorteringsvalg, nye muligheter for webpublisering og støtte for enda flere filformater. Hensikten med Portfolio er å gjøre katalogisering og gjenfinning av data enkelt, uansett om det gjelder tekst, bilder, video eller lyd. Eller noe annet, for listen over filformater er lang, og samtlige kan vises som prøvebilde i programmet. Portfolio-katalogen gir full oversikt over filene, uansett hvor og på hvilket medium de er lagret. Nytt i denne versjonen er at du kan arbeide i katalogen samtidig som katalogisering pågår, slik at man reduserer ventetiden. Ved bruk i arbeidsgrupper kan man nå sette tilgangsbegrensninger for hvert enkelt galleri, også i form av ”read-only”-gallerier. En egen funksjon for batch-konvertering sørger for at de fleste filtyper automatisk kan konverteres til JPG- eller TIFF-filer. Det gjør det for eksempel enkelt å lage lavoppløselige JPG-versjoner av et helt bildebibliotek, eller konvertere en serie Photoshop- eller RAW-filer til TIFF-format med spesifikk oppløsning. Hele eller deler av Portfolio-katalogen kan med noen tastetrykk publiseres på web, uten bruk av HTML-koder. Portfolio 8 støtter også RAW-formatet til Nikon, Canon, Olympus, Kodak og Fuji, og med siste versjon kan du også sende filer som e-post direkte fra programmet. Portfolio 8 består av følgende komponenter: Katalog, Client, Server, SQL Connect, SQL-baserte kataloger, NetPublish. I enbrukerversjon koster den nye versjonen av Portfolio kr. 2.045,-, mens man slipper unna med en drøy tusenlapp for en oppgradering. Serverversjon av produktet koster 51.000 kroner. Importøren Infinigate melder at produktet er tilgjengelig. Tilgjengelig for følgende operativsystemer: Windows 2000, XP, Mac OS X 10.3 eller nyere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: