Først ut med 39 millioner piksler

HD2-39 kameraet er basert på Hasselblads velkjente H2 kamerahus og byr på flere nyutviklete funksjoner, bl.a. DAC (Digital APO Correction) til automatisk bildekorreksjon og IAA (Instant Approval Architecture), som ved hjelp av lydsignaler forteller fotografen om bildets kontrast, lyset og fargebalansen er optimal eller ikke. Hasselblad har utviklet et nytt raw-filformat kalt 3F RAW, som skal sikre en bedre fargestyring av de opp til 78 Mb store bilder. Bildekomprimeringen sparer opp til 33% lagerplass og sikrer en raskere og mere effektiv overføring til CF-kortet eller til datamaskin via Firewire. Det er også mulig å konvertere bilder direkte til Adobes DNG digitalt negativformat, for kjappere viderebehandling i Photoshop. Det nye digitale speilreflekskameraet kan fange opp til 35 bilder i minuttet. Prisen på litt over 25.000 euro er antakelig i overkant for de fleste, men likevel…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: