Først ut med 39 millioner piksler

HD2-39 kameraet er basert på Hasselblads velkjente H2 kamerahus og byr på flere nyutviklete funksjoner, bl.a. DAC (Digital APO Correction) til automatisk bildekorreksjon og IAA (Instant Approval Architecture), som ved hjelp av lydsignaler forteller fotografen om bildets kontrast, lyset og fargebalansen er optimal eller ikke. Hasselblad har utviklet et nytt raw-filformat kalt 3F RAW, som skal sikre en bedre fargestyring av de opp til 78 Mb store bilder. Bildekomprimeringen sparer opp til 33% lagerplass og sikrer en raskere og mere effektiv overføring til CF-kortet eller til datamaskin via Firewire. Det er også mulig å konvertere bilder direkte til Adobes DNG digitalt negativformat, for kjappere viderebehandling i Photoshop. Det nye digitale speilreflekskameraet kan fange opp til 35 bilder i minuttet. Prisen på litt over 25.000 euro er antakelig i overkant for de fleste, men likevel…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: