Kvantumsrabatt eller kryss-subsidiering?

– Slik Postens priser på dette produktet er i dag kan de umulig dekke de reelle kostnadene. Jeg kan ikke forstå at Postens sluttpriser ut til kunde både kan inkludere konvolutter og trykking – og i tillegg dekke portokostnadene, sier Jøran Aulin-Jansson, selv daglig leder i konvolutt-trykkeriet Jansson & Bjelke as og leder av Viskom Øst. Etter Aulin-Janssons mening kan de lave prisene bety at Posten subsidiserer konvoluttene og/eller trykkingen med portopenger. Viskoms direktør Pål Stephensen kan bekrefte at organisasjonen har klaget forholdet inn for Konkurransetilsynet. – I vår klage anfører vi særlig tre punkter, forteller Stephensen: – Vi hevder at tilbudets totale pris ikke dekker ordinær porto- og konvoluttkostnad med trykk av logo, og at det derfor kan foreligge et tilfelle av kryss-subsidiering. Vi hevder videre at portokostnadene må ta utgangspunkt i ordinær porto og ikke porto frankert med maskin. Endelig hevder vi at Posten bedriver ulogisk prissetting ved salg av konvolutter fordi det i enkelte tilfeller blir en lavere totalkostnad ved å bestille større mengder konvolutter enn mindre, uttaler han. Seksjonssjef Geir Pettersen i Konkurransetilsynet kan bekrefte at tilsynet har mottatt omfattende materiale fra Posten. – Dette skal sammenstilles og analyseres de nærmeste ukene. Vi forventer å kunne se i hvilken retning saken utvikler seg i løpet av et par uker, men det endelige svaret vil ta noe lenger tid, sier han. Vi har også bedt Posten om en kommentar, men informasjonssjef Merete Bergeland Jebsen svarer at så lenge konkurransetilsynet har klagen under behandling, ønsker Posten ikke å kommentere den. Les hele artikkelen i AGIs januarutgave!

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: