Helios serverprodukter får nye versjonsnumre

Samtlige programmer har nå fått tillegget UB, som i følge selskapet betyr «unbreakable». Serverytelsen er forbedret, og det er inkludert 80 nye funksjoner, deriblant en autentiseringsserver for autentisering av brukere, preflight-funksjon og støtte for Unicode og JPEG 2000. I serien inngår blant annet Webshare UB, Ethershare UB, PC Share UB, Image Server UB og PDF Handshake UB. – Tillegget UB, eller unbreakable, understreker at vår løsning er pålitelig og robust, sier Helmut Tschemernjak, administrerende direktør for Helios. Mange norske kunder benytter Helios server, og blant mer prestisjetunge brukere finnes USA Today, Le Figaro og Trinity Mirror. Web Share UB er Helios serververktøy for fjerntilgang, som på klientsiden fungerer med en vanlig nettleser. Her fokuseres sterkt på sikkerhet, derfor ligger grensesnittet mot kunden på en annen server enn filhåndteringen og lagringen. Dessuten inngår RSA-kryptert innlogging og støtte for HTTPS. Med Image Server og PDF Handshake som tillegg kan man skape forhåndsvisninger av dokumenter og skjermprøvetrykk av både PDF-filer og dokumenter fra Quark Xpress og Indesign. PDF Handshake benytter Callas løsning PDF Inspector, mens det også finnes støtte for å håndtere og arbeide med OPI-bilder. Arbeider man med variable data har Image Server nå fått støtte for XMP. Ethershare UB og PC Share UB er to fil- og printserverløsninger for Mac og Windows. De viktigste nyhetene er autentiseringsfunksjonen og Unicode-støtten, noe som blant annet eliminerer tegnproblemer mellom Mac og Windows.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: