Skjermen du kan skrive på

PUBLISERT: 16 februar 2006
OPPDATERT: 16 februar

Wacom er mest kjent for digitale bord som alternativer til mus, men er nå også på banen med en 17-tommers skjerm som man kan skrive direkte på med en digital penn. Selskapet tror på mange bruksområder, blant annet tegning, presentasjon og intuitiv arbeidsflyt. Wacoms patenterte ‘Penabled’-teknologi tilbyr naturlige verktøy for frihåndstegning, notater og navigering direkte med penn på skjermen. Den trådløse- og batteriløse pennen har 512 nivåer av trykksensitivitet, og er også utstyrt med programmerbar dobbeltknapp. Wacom fremhever at man får en perfekt hånd-til-øye-koordinering når man bruker pennen på skjermen, og dermed vil jobbe raskere og mer effektivt. Skjermen har også en integrert pennholder. Skjermen, med betegnelsen PL-720, har 2 innebygde USB 2-porter slik at man kan tilkoble ekstra USB-enheter. I tillegg er det en VGA (RGB)-port for tilkobling av videoprosjektor. Den nye 17-tommeren har SXGA-oppløsning med 1280*1024 piksler og 16 millioner farger. Foten er justerbar slik at skjermen kan endre posisjon fra å være nesten vertikal (73°) til horisontal (18°). Den er tilgjengelig fra Infinigate nå, og koster rundt 13.000 kroner. PL-720 har støtte for Windows 98SE, Me, 2000, XP og XP x64, samt Mac OS X 10.2.8 eller nyere. Om det blir en suksess i grafisk bransje vet vi ikke, men mulighetene for å unngå musesyke burde være gode.

Les videre

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie