Skjermen du kan skrive på

Wacom er mest kjent for digitale bord som alternativer til mus, men er nå også på banen med en 17-tommers skjerm som man kan skrive direkte på med en digital penn. Selskapet tror på mange bruksområder, blant annet tegning, presentasjon og intuitiv arbeidsflyt. Wacoms patenterte ‘Penabled’-teknologi tilbyr naturlige verktøy for frihåndstegning, notater og navigering direkte med penn på skjermen. Den trådløse- og batteriløse pennen har 512 nivåer av trykksensitivitet, og er også utstyrt med programmerbar dobbeltknapp. Wacom fremhever at man får en perfekt hånd-til-øye-koordinering når man bruker pennen på skjermen, og dermed vil jobbe raskere og mer effektivt. Skjermen har også en integrert pennholder. Skjermen, med betegnelsen PL-720, har 2 innebygde USB 2-porter slik at man kan tilkoble ekstra USB-enheter. I tillegg er det en VGA (RGB)-port for tilkobling av videoprosjektor. Den nye 17-tommeren har SXGA-oppløsning med 1280*1024 piksler og 16 millioner farger. Foten er justerbar slik at skjermen kan endre posisjon fra å være nesten vertikal (73°) til horisontal (18°). Den er tilgjengelig fra Infinigate nå, og koster rundt 13.000 kroner. PL-720 har støtte for Windows 98SE, Me, 2000, XP og XP x64, samt Mac OS X 10.2.8 eller nyere. Om det blir en suksess i grafisk bransje vet vi ikke, men mulighetene for å unngå musesyke burde være gode.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: