Skjermen du kan skrive på

PUBLISERT: 16 februar 2006
OPPDATERT: 16 februar

Wacom er mest kjent for digitale bord som alternativer til mus, men er nå også på banen med en 17-tommers skjerm som man kan skrive direkte på med en digital penn. Selskapet tror på mange bruksområder, blant annet tegning, presentasjon og intuitiv arbeidsflyt. Wacoms patenterte ‘Penabled’-teknologi tilbyr naturlige verktøy for frihåndstegning, notater og navigering direkte med penn på skjermen. Den trådløse- og batteriløse pennen har 512 nivåer av trykksensitivitet, og er også utstyrt med programmerbar dobbeltknapp. Wacom fremhever at man får en perfekt hånd-til-øye-koordinering når man bruker pennen på skjermen, og dermed vil jobbe raskere og mer effektivt. Skjermen har også en integrert pennholder. Skjermen, med betegnelsen PL-720, har 2 innebygde USB 2-porter slik at man kan tilkoble ekstra USB-enheter. I tillegg er det en VGA (RGB)-port for tilkobling av videoprosjektor. Den nye 17-tommeren har SXGA-oppløsning med 1280*1024 piksler og 16 millioner farger. Foten er justerbar slik at skjermen kan endre posisjon fra å være nesten vertikal (73°) til horisontal (18°). Den er tilgjengelig fra Infinigate nå, og koster rundt 13.000 kroner. PL-720 har støtte for Windows 98SE, Me, 2000, XP og XP x64, samt Mac OS X 10.2.8 eller nyere. Om det blir en suksess i grafisk bransje vet vi ikke, men mulighetene for å unngå musesyke burde være gode.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo