Skjermen du kan skrive på

Wacom er mest kjent for digitale bord som alternativer til mus, men er nå også på banen med en 17-tommers skjerm som man kan skrive direkte på med en digital penn. Selskapet tror på mange bruksområder, blant annet tegning, presentasjon og intuitiv arbeidsflyt. Wacoms patenterte ‘Penabled’-teknologi tilbyr naturlige verktøy for frihåndstegning, notater og navigering direkte med penn på skjermen. Den trådløse- og batteriløse pennen har 512 nivåer av trykksensitivitet, og er også utstyrt med programmerbar dobbeltknapp. Wacom fremhever at man får en perfekt hånd-til-øye-koordinering når man bruker pennen på skjermen, og dermed vil jobbe raskere og mer effektivt. Skjermen har også en integrert pennholder. Skjermen, med betegnelsen PL-720, har 2 innebygde USB 2-porter slik at man kan tilkoble ekstra USB-enheter. I tillegg er det en VGA (RGB)-port for tilkobling av videoprosjektor. Den nye 17-tommeren har SXGA-oppløsning med 1280*1024 piksler og 16 millioner farger. Foten er justerbar slik at skjermen kan endre posisjon fra å være nesten vertikal (73°) til horisontal (18°). Den er tilgjengelig fra Infinigate nå, og koster rundt 13.000 kroner. PL-720 har støtte for Windows 98SE, Me, 2000, XP og XP x64, samt Mac OS X 10.2.8 eller nyere. Om det blir en suksess i grafisk bransje vet vi ikke, men mulighetene for å unngå musesyke burde være gode.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: