Fædrelandsvennen satser på støvfri trykking

Under trykking bygger det seg opp papirstøv, trykkfarge og fuktevann på gummidukene. Dette fører til stadig dårligere trykkvalitet, fordi det hindrer gummiduken i å gjengi en perfekt gjengivelse av trykkbildet på trykkplaten. Tradisjonelt er problemet løst ved automatisk eller manuell rengjøring av gummidukene. Nå hevder produsenten av rensesystemet TwinTurbo© Web Cleaning System at de har et system som automatisk fjerner støvet. Oppfinnelsen er aerodynamisk, og fungerer etter samme fysiske lov som Bernoullis lov, som også er utgangspunktet for vingenes konstruksjon på fly. I følge produsenten løftes papirstøvet vekk fra papirbanen før det suges bort. Dette aerodynamiske prinsippet skal gjøre det mulig å trykke mange millioner avissider uten at gummidukene behøver renhold. Det er det engelske selskapet PdM som har utviklet systemet og vil forestå installasjoner. Blant avistrykkeriene som har bestilt systemet, er franske La Montagne med 12 TwinTurbo-enheter til sine tre MAN Colorman-maskiner. Også Fædrelandsvennen ønsker seg støvfri trykking, og har bestilt fem enheter til sin Goss Newsliner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: