Fædrelandsvennen satser på støvfri trykking

PUBLISERT: 17 februar 2006
OPPDATERT: 21 mars

Under trykking bygger det seg opp papirstøv, trykkfarge og fuktevann på gummidukene. Dette fører til stadig dårligere trykkvalitet, fordi det hindrer gummiduken i å gjengi en perfekt gjengivelse av trykkbildet på trykkplaten. Tradisjonelt er problemet løst ved automatisk eller manuell rengjøring av gummidukene. Nå hevder produsenten av rensesystemet TwinTurbo© Web Cleaning System at de har et system som automatisk fjerner støvet. Oppfinnelsen er aerodynamisk, og fungerer etter samme fysiske lov som Bernoullis lov, som også er utgangspunktet for vingenes konstruksjon på fly. I følge produsenten løftes papirstøvet vekk fra papirbanen før det suges bort. Dette aerodynamiske prinsippet skal gjøre det mulig å trykke mange millioner avissider uten at gummidukene behøver renhold. Det er det engelske selskapet PdM som har utviklet systemet og vil forestå installasjoner. Blant avistrykkeriene som har bestilt systemet, er franske La Montagne med 12 TwinTurbo-enheter til sine tre MAN Colorman-maskiner. Også Fædrelandsvennen ønsker seg støvfri trykking, og har bestilt fem enheter til sin Goss Newsliner.

Les videre

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

BI-studenter fremmer Trykt i Norge

Grafisk bransjeforening har engasjert fire BI-studenter som utdanner seg inne digital kommunikasjon og markedsføring til å synliggjøre grafisk produksjon og Trykt i Norge, blant annet i sosiale medier.
trykt-i-norge_logo

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri