Fædrelandsvennen satser på støvfri trykking

Under trykking bygger det seg opp papirstøv, trykkfarge og fuktevann på gummidukene. Dette fører til stadig dårligere trykkvalitet, fordi det hindrer gummiduken i å gjengi en perfekt gjengivelse av trykkbildet på trykkplaten. Tradisjonelt er problemet løst ved automatisk eller manuell rengjøring av gummidukene. Nå hevder produsenten av rensesystemet TwinTurbo© Web Cleaning System at de har et system som automatisk fjerner støvet. Oppfinnelsen er aerodynamisk, og fungerer etter samme fysiske lov som Bernoullis lov, som også er utgangspunktet for vingenes konstruksjon på fly. I følge produsenten løftes papirstøvet vekk fra papirbanen før det suges bort. Dette aerodynamiske prinsippet skal gjøre det mulig å trykke mange millioner avissider uten at gummidukene behøver renhold. Det er det engelske selskapet PdM som har utviklet systemet og vil forestå installasjoner. Blant avistrykkeriene som har bestilt systemet, er franske La Montagne med 12 TwinTurbo-enheter til sine tre MAN Colorman-maskiner. Også Fædrelandsvennen ønsker seg støvfri trykking, og har bestilt fem enheter til sin Goss Newsliner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: