UPM forenkler papiremballasjen

De fleste gode løsninger er enkle. Slik er det også med UPMs nye løsning for emballering av kontorpapir, der papirpakkene rett og slett emballeres med papir og åpnes med en ”avrivningssnor” som går rundt hele pakken. Vi er kanskje noe tvilende til UPMs påstand om at dette revolusjonerer kontorpapirmarkedet, men erkjenner at nyskapningen har mye for seg. Den nye løsningen ble vist på messen Paperworld i Frankfurt i januar, der den fikk mange lovord for sine ulike fordeler, både miljømessig og brukermessig. Den nye pakken består av 5 papirpakker, hver med 500 ark. Emballasjen består utelukkende av fullt resirkulerbart papir med lavt PE-innhold, slik at emballasjen kan brettes sammen og kastes sammen med annet papiravfall. Sammenlignet med tradisjonell pappemballasje reduseres avfallsmengden med 70 prosent og emballasjevolumet med 40 prosent. Det nye konseptet har fått navnet SmartWrap, og gjør ifølge produsenten det langt enklere å frakte og åpne papirpakkene. Ideen til det nye konseptet kom under en nyskapningskonkurranse for ansatte i UPM-Kymmene, og målsettingen har vært å redusere avfallsmengden samtidig som operasjonene skal bli enklere for brukerne. Den nye emballeringen benyttes foreløpig til produktene Office, Yes Silver og Future.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: