Forbrukerombudet angriper reklameinnstikk

PUBLISERT: 1 mars 2006
OPPDATERT: 21 mars

Får Forbrukerombudet det som de ønsker, blir det en betydelig nedgang i mengden reklametrykksaker. Ombudet foreslår forbud mot reklameinnstikk i avisene hvis ikke mottageren aktivt har sagt ja takk til reklamen. Reklameinnstikk i avisene er en vanlig distribusjonsform for reklame, og grafisk produksjonen av reklamemateriellet utgjør betydelige oppdragsmengder for norske trykkerier. Nå ønsker Forbrukerombud Bjørn Erik Thon at det skal opprettes et samtykkeregister for denne reklameformen, slik han også ønsker gjeldende for telefonsalg og annen uadressert reklame. Det er Dagens Næringsliv som omtaler saken i en større artikkel 28. februar, og ifølge avisen ønsker Thon at dagens ”reklame nei takk”-skilt på postkassene skal erstattes med ”ja takk”-skilt hos de som ønsker reklamen. Thon mener at dette prinsippet også må gjelde reklameinnstikk i avisene. Mediebedriftenes landsforening har store inntekter fra reklameinnstikkene, og MBL-leder Olav Mugaas (direktør i Aftenposten) har naturlig nok lite til overs for forslaget. I følge DN karakteriserer han det som et ”håpløst forslag”, og argumenterer med at reklamen er en del av avisproduktet, og at det er uhørt at Forbrukerombudet skal begynne å redigere avisenes innhold. – Skal grensen gå ved helsides annonser, brosjyrer eller reklameinnstikk på glanset papir? Dette er en diskusjon om den lovmessige retten til å gi ut reklame i en avisutgave, sier Mugaas til DN.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie