Forbrukerombudet angriper reklameinnstikk

Får Forbrukerombudet det som de ønsker, blir det en betydelig nedgang i mengden reklametrykksaker. Ombudet foreslår forbud mot reklameinnstikk i avisene hvis ikke mottageren aktivt har sagt ja takk til reklamen. Reklameinnstikk i avisene er en vanlig distribusjonsform for reklame, og grafisk produksjonen av reklamemateriellet utgjør betydelige oppdragsmengder for norske trykkerier. Nå ønsker Forbrukerombud Bjørn Erik Thon at det skal opprettes et samtykkeregister for denne reklameformen, slik han også ønsker gjeldende for telefonsalg og annen uadressert reklame. Det er Dagens Næringsliv som omtaler saken i en større artikkel 28. februar, og ifølge avisen ønsker Thon at dagens ”reklame nei takk”-skilt på postkassene skal erstattes med ”ja takk”-skilt hos de som ønsker reklamen. Thon mener at dette prinsippet også må gjelde reklameinnstikk i avisene. Mediebedriftenes landsforening har store inntekter fra reklameinnstikkene, og MBL-leder Olav Mugaas (direktør i Aftenposten) har naturlig nok lite til overs for forslaget. I følge DN karakteriserer han det som et ”håpløst forslag”, og argumenterer med at reklamen er en del av avisproduktet, og at det er uhørt at Forbrukerombudet skal begynne å redigere avisenes innhold. – Skal grensen gå ved helsides annonser, brosjyrer eller reklameinnstikk på glanset papir? Dette er en diskusjon om den lovmessige retten til å gi ut reklame i en avisutgave, sier Mugaas til DN.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: