Enklere bildebehandling for Mac-brukere

PUBLISERT: 2 mars 2006
OPPDATERT: 2 mars

Med lanseringen av Adobe Photoshop Elements 4.0 får Mac-brukerne flere muligheter for å redigere bilder på en enkel måte. Programmet gir tilgang til mange nye bilderedigeringsverktøy og muligheter for bildepresentasjon på kreative og underholdende måter. Photoshop Elements 4.0 er i følge Adobe er et godt alternativ for amatører som raskt vil fikse på bildene sine, og for mer avanserte brukere som vil ha full kontroll over resultatet uten å måtte investere i og lære seg Photoshop. Blant de nye funksjonene i programmet er automatisk fjerning av røde øyne, magisk markerings¬pensel, fargejustering for hudtoner og spesialverktøy for frilegging. Røde øyne er et svært vanlig fenomen ved bruk av direkte blits, og nå er det mulig å automatisk korrigere dette i samme prosess som bildene overføres fra kameraet til harddisken. Mange vil sikkert sette pris på den magiske markeringspenselen, der man enkelt kan velge ut en avgrenset del av bildet og foreta justering av farge, belysning og kontrast for dette området. Verktøyet ”Magisk ekstrahering” sørger i følge Adobe for å forenkle frilegging av objekter. Adobe Bridge lanseres nå i egen versjon for Elements, som gjør det enklere å søke og håndtere store bildemengder. Med dette verktøyet kan man også søke på metadata, om man skulle få behov for å hente frem alle bilder tatt med ett kamera eller, for den saks skyld, alle bilder eksponert med en bestemt lukkertid. Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac (Mac OS X 10.3 or 10.4) er tilgjengelig umiddelbart i engelsk versjon. Veiledende utsalgspris er 925 kroner inkl. moms.

Les videre

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Epson lanserer inngangsmodell for DTG med hvitt blekk

Epson lanserer en DTG-printer på inngangsnivå med hvitt blekk for mørke stoffer. Utgivelsen er for å møte den sterkt økende etterspørselen.
F1000_2

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi