Enklere bildebehandling for Mac-brukere

Med lanseringen av Adobe Photoshop Elements 4.0 får Mac-brukerne flere muligheter for å redigere bilder på en enkel måte. Programmet gir tilgang til mange nye bilderedigeringsverktøy og muligheter for bildepresentasjon på kreative og underholdende måter. Photoshop Elements 4.0 er i følge Adobe er et godt alternativ for amatører som raskt vil fikse på bildene sine, og for mer avanserte brukere som vil ha full kontroll over resultatet uten å måtte investere i og lære seg Photoshop. Blant de nye funksjonene i programmet er automatisk fjerning av røde øyne, magisk markerings¬pensel, fargejustering for hudtoner og spesialverktøy for frilegging. Røde øyne er et svært vanlig fenomen ved bruk av direkte blits, og nå er det mulig å automatisk korrigere dette i samme prosess som bildene overføres fra kameraet til harddisken. Mange vil sikkert sette pris på den magiske markeringspenselen, der man enkelt kan velge ut en avgrenset del av bildet og foreta justering av farge, belysning og kontrast for dette området. Verktøyet ”Magisk ekstrahering” sørger i følge Adobe for å forenkle frilegging av objekter. Adobe Bridge lanseres nå i egen versjon for Elements, som gjør det enklere å søke og håndtere store bildemengder. Med dette verktøyet kan man også søke på metadata, om man skulle få behov for å hente frem alle bilder tatt med ett kamera eller, for den saks skyld, alle bilder eksponert med en bestemt lukkertid. Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac (Mac OS X 10.3 or 10.4) er tilgjengelig umiddelbart i engelsk versjon. Veiledende utsalgspris er 925 kroner inkl. moms.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: