Enklere bildebehandling for Mac-brukere

Med lanseringen av Adobe Photoshop Elements 4.0 får Mac-brukerne flere muligheter for å redigere bilder på en enkel måte. Programmet gir tilgang til mange nye bilderedigeringsverktøy og muligheter for bildepresentasjon på kreative og underholdende måter. Photoshop Elements 4.0 er i følge Adobe er et godt alternativ for amatører som raskt vil fikse på bildene sine, og for mer avanserte brukere som vil ha full kontroll over resultatet uten å måtte investere i og lære seg Photoshop. Blant de nye funksjonene i programmet er automatisk fjerning av røde øyne, magisk markerings¬pensel, fargejustering for hudtoner og spesialverktøy for frilegging. Røde øyne er et svært vanlig fenomen ved bruk av direkte blits, og nå er det mulig å automatisk korrigere dette i samme prosess som bildene overføres fra kameraet til harddisken. Mange vil sikkert sette pris på den magiske markeringspenselen, der man enkelt kan velge ut en avgrenset del av bildet og foreta justering av farge, belysning og kontrast for dette området. Verktøyet ”Magisk ekstrahering” sørger i følge Adobe for å forenkle frilegging av objekter. Adobe Bridge lanseres nå i egen versjon for Elements, som gjør det enklere å søke og håndtere store bildemengder. Med dette verktøyet kan man også søke på metadata, om man skulle få behov for å hente frem alle bilder tatt med ett kamera eller, for den saks skyld, alle bilder eksponert med en bestemt lukkertid. Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac (Mac OS X 10.3 or 10.4) er tilgjengelig umiddelbart i engelsk versjon. Veiledende utsalgspris er 925 kroner inkl. moms.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: