Min er mindre enn din

På Cebit handlet mye om å vise at ”min er mindre enn din”. Det taiwanske selskapet Premier er blant verdens største kameraprodusenter – uten å ha et eneste merke i eget navn. Oftest får de bestillinger fra japanske kameraprodusenter. Så utvikles produktet i Premiers utviklingsavdeling, der det arbeider nær tusen personer. Selve produksjonen foregår på fabrikken i Kina, med 12.000 ansatte. Når produktet er klart fra fabrikken, bærer den navnet til en av de kjente kameraprodusentene – som HP eller Casio. På fjorårets Cebit fikk dette selskapet en del oppmerksomhet for å ha utviklet en LED-videoprosjektor som kun var 12 x 10 cm i størrelse – omtrent som to mobiltelefoner. Dog var lysstyrken kun 9 lumen (en god prosjektor kan ha over tusen), så den krevde totalt mørke for at bildet skulle bli bra. Til årets Cebit hadde de derfor arbeidet videre med prosjektet, og utviklet en enda mindre prosjektor, med lysstyrke på 25 lumen. Dermed kan man slukke lyset i møterommet, ta prosjektoren opp av lommen og starte foredraget. 850 euro regner selskapet med at den vil koste når den kommer i salg i sommer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: