Min er mindre enn din

På Cebit handlet mye om å vise at ”min er mindre enn din”. Det taiwanske selskapet Premier er blant verdens største kameraprodusenter – uten å ha et eneste merke i eget navn. Oftest får de bestillinger fra japanske kameraprodusenter. Så utvikles produktet i Premiers utviklingsavdeling, der det arbeider nær tusen personer. Selve produksjonen foregår på fabrikken i Kina, med 12.000 ansatte. Når produktet er klart fra fabrikken, bærer den navnet til en av de kjente kameraprodusentene – som HP eller Casio. På fjorårets Cebit fikk dette selskapet en del oppmerksomhet for å ha utviklet en LED-videoprosjektor som kun var 12 x 10 cm i størrelse – omtrent som to mobiltelefoner. Dog var lysstyrken kun 9 lumen (en god prosjektor kan ha over tusen), så den krevde totalt mørke for at bildet skulle bli bra. Til årets Cebit hadde de derfor arbeidet videre med prosjektet, og utviklet en enda mindre prosjektor, med lysstyrke på 25 lumen. Dermed kan man slukke lyset i møterommet, ta prosjektoren opp av lommen og starte foredraget. 850 euro regner selskapet med at den vil koste når den kommer i salg i sommer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: