Noe nyttig, noe bare lekkert…

Smidig bildearkiv Bara 99 euro tar Imation for sitt bildearkiv (bildet), som består av en enhet som har plass til 100 CD/DVD-plater. Den kobles til datamaskinen via USB-grensesnitt, og når behovet øker kan man bygge på med en ny boks oppå den første. Lagringsboksene kobles fysisk sammen, slik at alt kan søkes og finnes. Hver plate avleses i datamaskinen før den settes i boksen, slik at programvaren har oversikt over alle filer. Smart, enkelt og rimelig! Tredobbel batteritid Det Hongkongbaserade selskapet Abba-ltd.com viste et frittstående batteri som kan lades separat og tilkobles telefonen når man behøver mer strøm. Det medfølger elleve koblinger til ulike telefoner, alt til en pris av 14 EUR. Datamaskin for personligheter Det nederlandske selskapet Ego-Lifestyle.com har utviklet en datamaskin som ser ut som en håndveske. Til en pris av 4000 EUR får du en kraftig PC med AMD Turion 64 prosessor, 1024 MB internminne och 80 GB harddisk. Batteriet skal rekke til sju timers drift og 15 ekstra knapper gir direkte tilgang til funksjoner som kalender, dvd-spiller etc. Uten ekstra kostnad kan man få sitt eget spesialdesignede lokk. To lokk medfølger, og de kan byttes på noen sekunder. Wow-faktoren er sikkert høy, men ytelsesmessig er det neppe verdt prisen… Gjennomsiktige mobiltelefoner Nec viste en serie gjennomskintige mobiltelefoner. Istedenfor batteri benyttes en metanolblanding som flyter rundt inne i telefonen. Det skal være dobbelt så effektivt som med dagens faste, i tillegg til at det ser ganske tøft ut. Og det er jo ikke uvesentlig i det markedet…

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: