Nytt fargeverk for små opplag

PUBLISERT: 24 mars 2006
OPPDATERT: 24 mars

Heidelberg har ikke gitt opp kampen om de små opplagene i A3-format, der digitale systemer fra Canon, Xerox og andre spiser markedsandeler. På Ipex viser den tyske trykkpresseprodusenten sitt nye fargeverk Anicolor, som i følge Heidelberg vil redusere ferdiggjøringstiden med opp til 40 prosent. I motsetning til et tradisjonelt fargeverksystem, bygger Anicolor på én aniloxvalse og ganske få fargevalser. Det innebærer også at systemet ikke har noen justerbare fargesoner. Ulempen med løsningen er at man kun kan endre fargeinnstillinger gjennom temperaturendringer, og dermed er det kun mulig å endre rundt 0,2 D pr, farge. Heller ikke kan man benytte Pantone-farger i presser med dette fargeverket. Fordelen er i følge Heidelberg at man blir mer konkurransedyktig på de små opplagene. Produsenten hevder at SM 52 med Anicolor med fordel kan benyttes av trykkerier med mange standardjobber og opplag helt ned mot 200 eksemplarer. I første omgang leveres det nye fargeverket til Heidelbergs firefargemaskin Speedmaster SM 52. Selv om du kan se den på Ipex, vil man ikke kunne få den levert før neste år.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

3x hurtigere DTF-print

Mimaki lanserte sin første DTF-skriver i april i år. Mindre enn et halvt år senere lanserer de etterfølgeren – TxF300-75 – som er tre ganger raskere.
mimaki-TxF300-150

Ny toner med opp til 60% gjenbruksmateriale

Xeikon introduserer Cheetah 3.0-versjonen av tonerprinterserien deres. Dette inkluderer den nye ECO-toneren som en viktig del.
eco-toner_xeikon

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small