Nytt fargeverk for små opplag

PUBLISERT: 24 mars 2006
OPPDATERT: 24 mars

Heidelberg har ikke gitt opp kampen om de små opplagene i A3-format, der digitale systemer fra Canon, Xerox og andre spiser markedsandeler. På Ipex viser den tyske trykkpresseprodusenten sitt nye fargeverk Anicolor, som i følge Heidelberg vil redusere ferdiggjøringstiden med opp til 40 prosent. I motsetning til et tradisjonelt fargeverksystem, bygger Anicolor på én aniloxvalse og ganske få fargevalser. Det innebærer også at systemet ikke har noen justerbare fargesoner. Ulempen med løsningen er at man kun kan endre fargeinnstillinger gjennom temperaturendringer, og dermed er det kun mulig å endre rundt 0,2 D pr, farge. Heller ikke kan man benytte Pantone-farger i presser med dette fargeverket. Fordelen er i følge Heidelberg at man blir mer konkurransedyktig på de små opplagene. Produsenten hevder at SM 52 med Anicolor med fordel kan benyttes av trykkerier med mange standardjobber og opplag helt ned mot 200 eksemplarer. I første omgang leveres det nye fargeverket til Heidelbergs firefargemaskin Speedmaster SM 52. Selv om du kan se den på Ipex, vil man ikke kunne få den levert før neste år.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1