Canon skyter på alt

PUBLISERT: 7 april 2006
OPPDATERT: 7 april

IPEX: I flere år har Canon snakket om alle nye maskiner de skal lansere. Flere ganger har de skutt for høyt, og derfor var vel forventningene bare sånn passe hos mange som kom til Ipex. Men vel inne på Canon-standen var det lett å få hakeslipp. Stort sett samtlige maskiner – både sort/hvitt og farger, var skiftet ut. Dessuten presenterte de to nye skip – det ene et kraftig fartøy for den som vil kjøre store volumer i høy kvalitet, og det andre en liten lystyacht for den som nøyer seg med en vesentlig lavere hastighet, men til gjengjeld ønsker superkvalitet. På storformatsiden slapp de sitt nye tolvfargehode, som gir så stort fargespekter at man får et fotografisk bilde i bredde på halvannen meter. c7000vp er en fargeskriver som produserer 70 sider med farger i minuttet. Maskinen koster drøyt to millioner med rip og ferdiggjøring og er beregnet for et månedsvolum på maksimalt 300.000 trykk. Om noen vil knekke kodene i navnet, kan vi tipse om at c’en i begynnelsen står for color, at 7000 betyr 70 sider i minuttet og 00 forteller at dette er første modellen i en ny serie. Vp står for velocity production. C1 er maskinen for høy kvalitet. Den kan blant annet benyttes til prøvetrykk. Her kommer det riktignok kun ut tilsvarende 14 sider i minuttet, og den er ikke tenkt for en månedlig produksjon på mer enn 30.000 trykk. Men kvaliteten er som sagt svært god. Storselgeren clc 3220 kommer nå i to nye versjoner, med 40 respektive 51 sider i minuttet. Normalt bruker kvaliteten synke noe når man øker hastigheten på en maskin. Det har vi ikke fått testet om er tilfelle med de to nye maskinene. På bildet har Mats Källqvist og Martin Elofsson oversikt over Canons fargeskrivere c7000 vp fra første rad. For AGI på IPEX: Peter Ollén

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676