Canon skyter på alt

IPEX: I flere år har Canon snakket om alle nye maskiner de skal lansere. Flere ganger har de skutt for høyt, og derfor var vel forventningene bare sånn passe hos mange som kom til Ipex. Men vel inne på Canon-standen var det lett å få hakeslipp. Stort sett samtlige maskiner – både sort/hvitt og farger, var skiftet ut. Dessuten presenterte de to nye skip – det ene et kraftig fartøy for den som vil kjøre store volumer i høy kvalitet, og det andre en liten lystyacht for den som nøyer seg med en vesentlig lavere hastighet, men til gjengjeld ønsker superkvalitet. På storformatsiden slapp de sitt nye tolvfargehode, som gir så stort fargespekter at man får et fotografisk bilde i bredde på halvannen meter. c7000vp er en fargeskriver som produserer 70 sider med farger i minuttet. Maskinen koster drøyt to millioner med rip og ferdiggjøring og er beregnet for et månedsvolum på maksimalt 300.000 trykk. Om noen vil knekke kodene i navnet, kan vi tipse om at c’en i begynnelsen står for color, at 7000 betyr 70 sider i minuttet og 00 forteller at dette er første modellen i en ny serie. Vp står for velocity production. C1 er maskinen for høy kvalitet. Den kan blant annet benyttes til prøvetrykk. Her kommer det riktignok kun ut tilsvarende 14 sider i minuttet, og den er ikke tenkt for en månedlig produksjon på mer enn 30.000 trykk. Men kvaliteten er som sagt svært god. Storselgeren clc 3220 kommer nå i to nye versjoner, med 40 respektive 51 sider i minuttet. Normalt bruker kvaliteten synke noe når man øker hastigheten på en maskin. Det har vi ikke fått testet om er tilfelle med de to nye maskinene. På bildet har Mats Källqvist og Martin Elofsson oversikt over Canons fargeskrivere c7000 vp fra første rad. For AGI på IPEX: Peter Ollén

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: