Canon skyter på alt

PUBLISERT: 7 april 2006
OPPDATERT: 7 april

IPEX: I flere år har Canon snakket om alle nye maskiner de skal lansere. Flere ganger har de skutt for høyt, og derfor var vel forventningene bare sånn passe hos mange som kom til Ipex. Men vel inne på Canon-standen var det lett å få hakeslipp. Stort sett samtlige maskiner – både sort/hvitt og farger, var skiftet ut. Dessuten presenterte de to nye skip – det ene et kraftig fartøy for den som vil kjøre store volumer i høy kvalitet, og det andre en liten lystyacht for den som nøyer seg med en vesentlig lavere hastighet, men til gjengjeld ønsker superkvalitet. På storformatsiden slapp de sitt nye tolvfargehode, som gir så stort fargespekter at man får et fotografisk bilde i bredde på halvannen meter. c7000vp er en fargeskriver som produserer 70 sider med farger i minuttet. Maskinen koster drøyt to millioner med rip og ferdiggjøring og er beregnet for et månedsvolum på maksimalt 300.000 trykk. Om noen vil knekke kodene i navnet, kan vi tipse om at c’en i begynnelsen står for color, at 7000 betyr 70 sider i minuttet og 00 forteller at dette er første modellen i en ny serie. Vp står for velocity production. C1 er maskinen for høy kvalitet. Den kan blant annet benyttes til prøvetrykk. Her kommer det riktignok kun ut tilsvarende 14 sider i minuttet, og den er ikke tenkt for en månedlig produksjon på mer enn 30.000 trykk. Men kvaliteten er som sagt svært god. Storselgeren clc 3220 kommer nå i to nye versjoner, med 40 respektive 51 sider i minuttet. Normalt bruker kvaliteten synke noe når man øker hastigheten på en maskin. Det har vi ikke fått testet om er tilfelle med de to nye maskinene. På bildet har Mats Källqvist og Martin Elofsson oversikt over Canons fargeskrivere c7000 vp fra første rad. For AGI på IPEX: Peter Ollén

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag