Nå er det bra hos Man Roland

IPEX: Sven Åke Sandstrøm, som gjennom mange år har vært servicesjef og siden administrerende direktør hos Man Roland, har mye kunnskap om trykk der for- og baksiden trykkes i én prosess. Når vi møter ham på Ipex er han svært entusiastisk. Han har nettopp sett det beste resultatet han noensinne har sett – i en tifargepresse som trykker 4 + lakk, vender og trykker 4 + lakk i én gjennomkjøring. Maskinen som begeistrer Sven Åke Sandstrøms er Roland 510 (som han selv selger). Det er en maskin som trykker et ark på 50 x 70 cm. Det skal man riktig nok ikke si lengre. Man skal i stedet snakke om at det er en åttesidersmaskin, siden den kan trykke åtte A4-sider i én gjennomkjøring. Man Roland har forøvrig ryddet opp i produktprogrammet sitt. Samtlige maskiner i 500-serien, 700-serien (16 sider) og 900-serien (32 sider) er nå produsert utfra samme struktur. Det forenkler utviklingsarbeidet og gjør det raskere å utvikle nyheter for alle maskiner. Når det gjelder 500-serien, har man også fremstilt en spesiell ”business-modell”. Det er en maskin som i standardutførelse er matet med alle de ekstre sakene, som automatisk plateskift, gummiduksrengjøring og jdf-styring, som mange kunder vil ha. Ved å gjøre en standardmaskin med dette utstyret, kan man få bedre serieproduksjon og en mer konkurransedyktig pris. På bildet er det Peter Landau fra Man Roland i Norden og Sven åke Sandstrøm som diskuterer ny trykkteknologi. For AGI på IPEX: Peter Ollén

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *