Nå er det bra hos Man Roland

PUBLISERT: 7 april 2006
OPPDATERT: 7 april

IPEX: Sven Åke Sandstrøm, som gjennom mange år har vært servicesjef og siden administrerende direktør hos Man Roland, har mye kunnskap om trykk der for- og baksiden trykkes i én prosess. Når vi møter ham på Ipex er han svært entusiastisk. Han har nettopp sett det beste resultatet han noensinne har sett – i en tifargepresse som trykker 4 + lakk, vender og trykker 4 + lakk i én gjennomkjøring. Maskinen som begeistrer Sven Åke Sandstrøms er Roland 510 (som han selv selger). Det er en maskin som trykker et ark på 50 x 70 cm. Det skal man riktig nok ikke si lengre. Man skal i stedet snakke om at det er en åttesidersmaskin, siden den kan trykke åtte A4-sider i én gjennomkjøring. Man Roland har forøvrig ryddet opp i produktprogrammet sitt. Samtlige maskiner i 500-serien, 700-serien (16 sider) og 900-serien (32 sider) er nå produsert utfra samme struktur. Det forenkler utviklingsarbeidet og gjør det raskere å utvikle nyheter for alle maskiner. Når det gjelder 500-serien, har man også fremstilt en spesiell ”business-modell”. Det er en maskin som i standardutførelse er matet med alle de ekstre sakene, som automatisk plateskift, gummiduksrengjøring og jdf-styring, som mange kunder vil ha. Ved å gjøre en standardmaskin med dette utstyret, kan man få bedre serieproduksjon og en mer konkurransedyktig pris. På bildet er det Peter Landau fra Man Roland i Norden og Sven åke Sandstrøm som diskuterer ny trykkteknologi. For AGI på IPEX: Peter Ollén

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324