Design på stand og i maskiner

IPEX: På Heidelbergs stand fant vi, blant mye annet, den peneste liminnbinderen vi noen gang har sett. Eurobind 4000, som her vises frem av nordisk sjef Thomas Hjorth, er bygget opp av moduler med separate styremotorer og full jdf-styring. Fire opptagere sitter sammen og man kan legge til flere moduler etter hvert som behovet endres. Selve liminnbinderen er utstyrt med limaggregat på tre sider – der hver enhet har egen føler slik at det blir eksakt riktig mengde lim til hver bok. På en time gjør man kanskje hele opplaget – 4000 bøker. Man kan også benytte maskinen for å samle ark og siden trådhefte dem, før bokblokken kan legges inn på nytt for å påføres omslaget. Eurobind 4000 har også utseendet med seg. Pleksiglassidene kommer trolig til å danne skole for andre modeller. For AGI på Ipex: Peter Ollén

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: