HP satser stort

IPEX: Siden HP kjøpte israelske Scitex, har produktutviklingen rettet seg mot tre ulike storformatprodukter. TJ8300 kjører med solventfarger på flere meter brede formater, og maskinen lades med en stor rull med spesialbehandlet papir. Senere i år kommer en noe dyrere løsning med UV-farge. Den kan trykke på vanlig papir og dessuten unngår man problemer med farger som herder over natten. UV-fargen herder jo først når den etter utskrift utsettes for UV-lys. På storformatsiden viste HP også en flatbedskriver for store emballasjematerialer i ”wellpapp”. Her er fargen vannbasert og godkjent for indirekte kontakt med næringsmidler. Maskinen kan i øyeblikket produsere drøyt 100 kvm i timen, men teknisk sett er den konstruert for å klare det tidobbelte. Med andre ord, all grunn til å regne med hastighetsforbedringer. For AGI på Ipex: Peter Ollén

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: