Gratisverktøyet Font Explorer i "skarp" utgave

De som var med i fotosatsens barndom husker godt Linotype. Selskapet eksisterer fremdeles, og har nå sluppet en «skarp versjon» av sitt OS X-program for fonthåndtering; Font Explorer. Selskapet forteller at denne erstatter alle tidligere beta-versjoner. Font Explorer er gratis og skal i følge Linotype-sjef Bruno Steinert forbli det også i fremtiden. Det er ikke av veldedighetshensyn, men fordi den innebygde butikkfunksjonen, som minner litt om Itunes Music Store, er tenkt som en katalysator for å få brukerne til å kjøpe skriftsnittlisenser. Linotype samarbeider allerede med flere skriftsnittleverandører og tilbyr en mengde skriftsnitt for kjøp online. Font Explorer har et smart, visuelt grensesnitt der du blant annet kan velge å se skriftsnittene sortert etter parametere som stil og opprinnelse. Det finnes også en WYSIWYG-funksjon (What You See Is What You Get), der du kan se eksempler på de ulike snittene. Ved å klikke på en skriftsnittveske får du opp et vindu som viser detaljert informasjon om skriftsnittet og lisensen. I samme vindu finnes også en nyttig og mer detaljert forhåndsvisning. Autoaktivering kan stilles inn av brukeren for ulike programmer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: