Gratisverktøyet Font Explorer i "skarp" utgave

PUBLISERT: 18 april 2006
OPPDATERT: 18 april

De som var med i fotosatsens barndom husker godt Linotype. Selskapet eksisterer fremdeles, og har nå sluppet en «skarp versjon» av sitt OS X-program for fonthåndtering; Font Explorer. Selskapet forteller at denne erstatter alle tidligere beta-versjoner. Font Explorer er gratis og skal i følge Linotype-sjef Bruno Steinert forbli det også i fremtiden. Det er ikke av veldedighetshensyn, men fordi den innebygde butikkfunksjonen, som minner litt om Itunes Music Store, er tenkt som en katalysator for å få brukerne til å kjøpe skriftsnittlisenser. Linotype samarbeider allerede med flere skriftsnittleverandører og tilbyr en mengde skriftsnitt for kjøp online. Font Explorer har et smart, visuelt grensesnitt der du blant annet kan velge å se skriftsnittene sortert etter parametere som stil og opprinnelse. Det finnes også en WYSIWYG-funksjon (What You See Is What You Get), der du kan se eksempler på de ulike snittene. Ved å klikke på en skriftsnittveske får du opp et vindu som viser detaljert informasjon om skriftsnittet og lisensen. I samme vindu finnes også en nyttig og mer detaljert forhåndsvisning. Autoaktivering kan stilles inn av brukeren for ulike programmer.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1