Ferag med fokus på sivilsiden

PUBLISERT: 4 mai 2006
OPPDATERT: 4 mai

Ferag satset mye på sine produkter for sivilsiden på Ipex. Selskapet er velkjent i avissektoren, men på Ipex var de mindre løsningene i høysetet. En av disse er Unidrum, en ryggstiftemaskin som håndterer 60.000 eksemplarer i timen. Unidrum er en 2-opp-modell med splitt/trim-funksjonen Split-trim for «dobbeltproduksjon» av aviser og andre trykksaker med fra 32 til 100 sider. En annen nyhet er Jobstack, en kinesisk utviklet stacker som Ferag nå tar inn i sortimentet. Årsaken er at de ønsker en modell tilpasset mindre volumer og mindre trykkerier. Guido Steffen, konsernsjef hos Ferags eier WRH Marketing, forklarer utvidelsen med at de ikke har ressurser til å utvikle sin egen stackermodell for mindre kunder. Dessuten er det i følge Steffen en meget rimelig løsning; prisen starter på 30.000 euro for den lille modellen Jobstack 20, og på rundt 50.000 euro for storebroren Jobstack 75. Ferag slo samtidig et slag for Memostick, en selvklebende merkelapp av typen «Post-it» som kan festes på aviser og tidskrifter som en del av en annonsekampanje eller som en egen minikampanje for en tidsbestemt periode.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo