HP Indigo i mange farger

PUBLISERT: 10 mai 2006
OPPDATERT: 10 mai

HP Indigo 5000 ble på Ipex vist i en versjon med flere utleggere. De besøkende fikk oppleve en sjufargeutgave, som i tillegg til de vanlige fire fargene er utstyrt med to nye farger – en lys magenta og en lys cyan. Dermed økes det trykkbare fargespekteret, og farger som ellers ikke er trykkbare kan plutselig gjengis med høy kvalitet. Som sjuende farge benyttet HP Indigo en metallfarge. Siden Indigos farger er flytende, er det også lett for brukerne å selv blande fargene de ønsker. Eksempelvis finnes det en spesiell metallisk grunnfarge. Blander man med den, kan valgfrie fargenyanser gjøres metalliske. I Birmingham ble maskinen styrt av en Creo Brisque fargeserver, til en pris av 60.000 euro. Da kan samme fargeserver styre en CTP-løsning. Indigo-maskinene kan om ønskelig også tilknyttes Heidelbergs Prinergy eller Agfas ApogeeX arbeidsflytløsninger. Den raskeste fargemaskinen i Indigosegmentet – og også på messen – var maskinen w3250. Den består av to seriekoblede skrivere og produserer 136 fargesider i minuttet. På Ipex var den utstyrt med rullmating og en enhet for forbehandling av papiret, slik at man også kunne trykke på papir av svært lav kvalitet. Bildet ovenfor: Fargemaskinen w3250 med rullmating, og til venstre en enhet for forbehandling av papiret.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag