HP Indigo i mange farger

HP Indigo 5000 ble på Ipex vist i en versjon med flere utleggere. De besøkende fikk oppleve en sjufargeutgave, som i tillegg til de vanlige fire fargene er utstyrt med to nye farger – en lys magenta og en lys cyan. Dermed økes det trykkbare fargespekteret, og farger som ellers ikke er trykkbare kan plutselig gjengis med høy kvalitet. Som sjuende farge benyttet HP Indigo en metallfarge. Siden Indigos farger er flytende, er det også lett for brukerne å selv blande fargene de ønsker. Eksempelvis finnes det en spesiell metallisk grunnfarge. Blander man med den, kan valgfrie fargenyanser gjøres metalliske. I Birmingham ble maskinen styrt av en Creo Brisque fargeserver, til en pris av 60.000 euro. Da kan samme fargeserver styre en CTP-løsning. Indigo-maskinene kan om ønskelig også tilknyttes Heidelbergs Prinergy eller Agfas ApogeeX arbeidsflytløsninger. Den raskeste fargemaskinen i Indigosegmentet – og også på messen – var maskinen w3250. Den består av to seriekoblede skrivere og produserer 136 fargesider i minuttet. På Ipex var den utstyrt med rullmating og en enhet for forbehandling av papiret, slik at man også kunne trykke på papir av svært lav kvalitet. Bildet ovenfor: Fargemaskinen w3250 med rullmating, og til venstre en enhet for forbehandling av papiret.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *