HP Indigo i mange farger

PUBLISERT: 10 mai 2006
OPPDATERT: 10 mai

HP Indigo 5000 ble på Ipex vist i en versjon med flere utleggere. De besøkende fikk oppleve en sjufargeutgave, som i tillegg til de vanlige fire fargene er utstyrt med to nye farger – en lys magenta og en lys cyan. Dermed økes det trykkbare fargespekteret, og farger som ellers ikke er trykkbare kan plutselig gjengis med høy kvalitet. Som sjuende farge benyttet HP Indigo en metallfarge. Siden Indigos farger er flytende, er det også lett for brukerne å selv blande fargene de ønsker. Eksempelvis finnes det en spesiell metallisk grunnfarge. Blander man med den, kan valgfrie fargenyanser gjøres metalliske. I Birmingham ble maskinen styrt av en Creo Brisque fargeserver, til en pris av 60.000 euro. Da kan samme fargeserver styre en CTP-løsning. Indigo-maskinene kan om ønskelig også tilknyttes Heidelbergs Prinergy eller Agfas ApogeeX arbeidsflytløsninger. Den raskeste fargemaskinen i Indigosegmentet – og også på messen – var maskinen w3250. Den består av to seriekoblede skrivere og produserer 136 fargesider i minuttet. På Ipex var den utstyrt med rullmating og en enhet for forbehandling av papiret, slik at man også kunne trykke på papir av svært lav kvalitet. Bildet ovenfor: Fargemaskinen w3250 med rullmating, og til venstre en enhet for forbehandling av papiret.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676