PDF hele veien

PUBLISERT: 15 mai 2006
OPPDATERT: 15 mai

På Ipex slapp Adobe sin etterlengtede Adobe pdf Print Engine. Her kombineres for første gang pdf og jdf gjennom hele prosessen. Med denne løsningen arbeider man med pdf-filer gjennom hele arbeidsflyten, slik at teknikken er den samme for å fremstille, korrekturlese og trykke/skrive ut pdf-dokumentene. Filens ulike lag forstyrres ikke, og dermed kan tekst endres helt frem til ripping, også om teksten for eksempel ligger negativt i et bilde. Med Adobe pdf Print Engine opprettholdes to viktige forhold; for det første den ovenfor nevnte pdf-flyten, dernest at en jdf-fil følger jobben hele veien gjennom produksjonen. Denne gir informasjon til utskytning, trykk og ferdiggjøring. Adobe pdf Print Engine ble som sagt lansert på messens åpningsdag. Allerede ved lunsjtider dagen etter kunne Fujifilm fortelle markedet at de hadde en ferdig arbeidsflyt basert på denne nye plattformen. Så langt AGI vet, var det ingen andre som under Ipex-messen rakk å presentere løsninger basert på Adobe pdf Print Engine. Bildet: Adobe pdf Print Engine kjører pdf og jdf hele veien fra det kreative arbeidet og gjennom den grafiske prosessen. Her forklarer Mark Dennis fra Adobe fordelene.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768